Apple Pay en Ripple?
Apple leeft misschien niet op het laatste punt van de opkomende technologie, maar staat erom bekend dat het de standaard wordt. Door hun integratie van Near Field Communication (NFC) in de iPhone-serie konden ze Apple Pay tot leven brengen. Hoewel er nu meerdere concurrenten zijn, was Apple Pay ontegensprekelijk de eerste grote mobiele betaaldienst. In de tijd sinds de technologie worstelde om markttractie te winnen. Ongelijke betalingssystemen, in combinatie met een gebrek aan koopjesprikkels, voorkomen grootschalige acceptatie. De recente update van Apple voor het Apple Pay-systeem introduceert de Payment Request API – en meer opvallend, Ripple’s Interledger Protocol.
Hoewel dit een voetnoot is voor Apple, is dit belangrijk nieuws voor het Ripple-betalingsprotocol. Een groot marktaandeel van het grote publiek maakt gebruik van Apple-producten, en nu standaard Ripple. Als de nieuwe API voor Betaalverzoeken meer grip krijgt, kan Ripple de eerste cryptocurrency worden die algemeen wordt gebruikt. Dit hangt af van de voortdurende vereenvoudiging van het betalingsproces. Er is momenteel een hoge drempel om toegang te krijgen tot de cryptocurrency-sfeer, en zelfs dan is de leercurve scherp. Gebruikers hebben nog steeds een hoog niveau van technologische kennis nodig, iets dat Apple mogelijk kan verzachten.
Wat is het Interledger-protocol?
Iedereen is maar al te bekend met het traditionele bankoverschrijvingsproces. Ingebouwde banknetnetwerken communiceren zelden goed met andere instellingen. Agentschappen voor betalingstransacties, inclusief creditcards, profiteren er niet van dat verkopers gemakkelijk andere opties kunnen gebruiken. Dit creëert een omgeving waar overdrachten dagen kunnen duren. In het geval van internationale overschrijvingen kan het zelfs langer zijn – met een grote hoeveelheid potentiële fraude.
Ripple’s Interledger Protocol introduceert een oplossing voor dit probleem. Interledger maakt een netwerk van verschillende blockchain-protocollen en traditionele digitale grootboeken. Elk grootboek dat toegang wil krijgen tot het Interledger-netwerk moet een eindpunt creëren dat gebruik maakt van gemeenschappelijke Interledger-adressen. Dit creëert effectief een netwerk van netwerken en integreert alle ongelijksoortige netwerken in een enkel protocol. Zolang de herkomst verzendende instelling eenvoudig kan communiceren met hun eigen Interledger-module, is het eenvoudig om betalingen naar het netwerk te verzenden. Evenzo moet de eindpuntmodule alleen communiceren met twee locaties; de instelling zelf, en het Interledger-protocol.
Ripple on the Move
Dit is slechts een van de vele triomfen die Ripple dit jaar tot nu toe heeft bereikt. Grote bank Santander heeft onlangs aangekondigd dat zij de xCurrent-betaaldienst van Ripple zal gebruiken. Hun mobiele app zal de eerste internationale overdrachtsservice zijn die het betalingsprotocol van Ripple gebruikt. Dit is samen met de schokkende gift van $ 29 miljoen USD aan XRP aan DonorsChoose.org. Ripple financierde elk project volledig op de liefdadigheidssite, een actie die later op de late night show van Stephen Colbert werd aangekondigd.
Nog niks officieel
Dit nieuws bericht zien we steeds vaker verschijnen op talloze cryptocurrency websites. Echter is er nog niks officieel uitgebracht door
Apple of door Ripple. Iets wat goed in de gaten moeten houden dus. We hebben vaker nieuws berichten gezien zoals van Vechain dat ze zouden samen werken met BMW, maar dit zit toch anders in elkaar dan eerst werd vermoed.