Volgens Billingslea zijn de huidige standaarden en cryptocurrencies van de AML ‘een lappendeken of vlekkerig proces’. Dit zorgt voor aanzienlijke kwetsbaarheden voor zowel nationale als internationale financiële systemen. Billingslea merkt op dat, ondanks de risico’s die verband houden met dit soort activa, digitale valuta als beleggingscategorie “een geweldige kans” biedt.
In juni kwam de FATF (Financial Action Task Force) met berichten om later in die maand een aantal bindende wetten voor cryptowisselingen te ontwikkelen. Deze nieuwe wetten zou kunnen fungeren als een verbetering van de niet-bindende resolutie die door de FATF in juni 2015 is aanvaard. Hierin stonden AML-maatregelen (anti money laundring) voor het overbrengen van eventuele verdachte handelsactiviteiten als ze op de huidige beurzen worden toegepast.
De Financial Action Task Force (FATF) zegt dat het dichterbij komt bij het opstellen van een wereldwijd pakket anti-witwas (AML) -maatregelen voor cryptocurrencies. Ze worden sterker voor een gevecht tegen de financiering van een terroristische aanslag.
De internationale organisatie FATF (Financial Action Task Force), die in 1989 op strikt initiatief van de G7 is ontstaan, uitsluitend met het doel beleid en normen te ontwikkelen voor de aanpak van het witwassen van geld. De reikwijdte van het bureau is verder geëscaleerd om ook de financiering van terrorismebestrijding te bestrijden.