CyberTronServices is een officieel geregistreerd bedrijf, gevestigd in Londen. Met een team vol enthousiaste programmeurs die graag verandering willen brengen in de hedendaagse problematiek rondom cybercriminaliteit.
Het CyberTron team werkt daarom momenteel hard in de computerbeveiligingssector om software oplossingen te ontwikkelen voor computergebruikers om die te beschermen tegen de negatieve kant van het internet, oftewel cybercriminaliteit in verschillende vormen zoals virussen, hacken, online-pesten en spyware. Het team van CyberTron heeft volop ervaring in de computerbeveiligingssector en bestaat momenteel uit ongeveer 10 medewerkers met allen een andere expertise.
CyberTron wil de consument beschermen tegen de gevaren van cybercriminaliteit
De cybercriminaliteit is de laatste jaren enorm veranderd. Vroeger had je te maken met computer wormen, waarbij een programma zich oneindig veel ging openen en een storing veroorzaakte. Een andere manier is spyware, waarmee een computerprogramma informatie verzamelt op de achtergrond over de gebruiker. Tegenwoordig is het probleem groter en maken cybercriminelen gebruik van complexe en diverse netwerken waarmee zij een nauwkeurig beeld kunnen reconstrueren van de eigenaar van de computer. De netwerken maken gebruiken van artificiële intelligentie, dit wil zeggen dat het netwerk zichzelf ontwikkelt en fouten leert te herkennen en op te lossen. De software wordt hiermee steeds complexer en bedreigender. Hiermee kunnen de criminelen niet alleen je activiteiten bijhouden, maar ook je apparaten lokaliseren en je wachtwoorden en toegangscodes achterhalen.
Cijfers rondom cybercriminaliteit
- Dagelijks vinden er meer dan 4000 ransomware aanvallen plaats;
- 1 op de 131 mails bevalt malware;
- De ransomware aanvallen zijn in 2017 maar liefst gestegen met 36 procent;
- Het gemiddelde ‘losgeld’ bedrag dat een slachtoffer van ransomware aanval moet betalen is 1077 dollar;
- Er worden elke dag 230.000 nieuwe malware programma’s ontwikkelt, en dit aantal blijft groeien;
- 6.5% van de samenleving is in 2017 slachtoffer geworden van een vorm van identiteitsfraude;
- Fraudeurs hebben daarmee 16 biljoen euro schade aangericht bij gedupeerde.
Om de nieuwe geavanceerde aanvallen tegen te gaan, zal er gebruik gemaakt moeten worden van moderne versies van computerbeveiligingssoftware. Een combinatie van meerdere supercomputers, met de beste en nieuwste computertechnieken in combinatie met artificiële intelligentie om zo een machtige tool te creëren die sterker is dan die van de cybercriminelen. CyberTron heeft dan ook besloten om bovenstaande technieken te bundelen in de software. Daarnaast wil CyberTron bijdragen aan educatie rondom cybercriminaliteit, omdat de onwetendheid van de gebruiker vaak het zwakke punt is.
Informatie over het product: Lyla
CyberTron is bezig met het ontwikkelen van software, die computer- en smartphone gebruikers zal beschermen tegen cybercriminaliteit, met de naam Lyla. Het unieke aan Lyla is dat het gebruik maakt van artificiële intelligentie oftewel machine intelligentie. Dit betekent dat de software leert van de inkomende bedreigingen, en de kracht heeft om deze op te lossen. Vergelijk dit met je lichaam. Als je lichaam wordt blootgesteld aan een virus, zal je lichaam dit virus onderzoeken en verschillende antistoffen ontwikkelen om je te genezen. Wanneer je voor een tweede keer aan dit virus wordt blootgesteld herkent je lichaam het virus, en maakt deze direct de juiste antistoffen aan. Lyla blijft daarop in ontwikkeling om nieuwe vormen van cybercriminaliteit te herkennen en te bestrijden.
CyberTron wil graag software aanbieden die toegankelijk is voor elke computer gebruiker. Daarom is het in de toekomst mogelijk om een maandelijks abonnement te kopen op Lyla. Daarvoor zal de CyberTron (CTRX) als betaalmiddel gebruikt worden. De prijs zal 10 CTRX per maand worden voor een abonnement. Dat is op dit moment veel goedkoper dan andere producten met vergelijkbare beveiligingsfuncties. Ook zal CyberTron zich richten op bedrijven door de software aan te passen aan de veiligheids- en gebruikerswensen van het desbetreffende bedrijf met een op maat gemaakt plan. Lyla zal vanuit verschillende stadia ontwikkelt worden.
Een aantal functies die je van Lyla kunt verwachten zijn onder andere:
- Bewaar al je wachtwoorden op één plaats: Lyla gebruikt een geavanceerde encryptie methode (AES 2560bit-codering), op militair beveilig niveau die is vastgesteld door het Amerikaanse “Nationial Institute of Standards and Technology” met HMAC-verificatie.
- Bewaar al je bestanden veilig: met dezelfde beveiligingsfuncties en encrypties als die van je wachtwoorden. Tevens kun je de bestanden via Lyla veilig delen met anderen via een downloadlink.
- WachtTower Service: Ontvang een melding wanneer uw wachtwoorden mogelijk gekraakt worden in een hack. Tevens wordt er gecontroleerd op zwakke wachtwoorden en het hergebruiken van wachtwoorden. De WatchTower service helpt je om al je accounts veilig te houden.
- Automatische wachtwoord generator: Gebruik de wachtwoord generator om on-kraakbare, willekeurige, wachtwoorden te genereren die voldoen aan alle wachtwoordeisen.
- Anti-Cyber pesten & Anti slachtoffer bescherming: Bescherm je kinderen tegen online pesten en voorkom dat ze daarmee slachtoffer worden van langdurige pesterijen. Lyla bevat daarom een uitgebreid aanbod aan Parent control functies.
- Veiligheid voor je cryptocurrency wallets: Lyla zal de meeste gebruikte en bekende cyrpto wallets ondersteunen en controleren om je te helpen met het veilig houden van je wallets.
- Veiligheid voor je online creditcard betalingen: Lyla zal je online activiteiten controleren en je waarschuwen wanneer je creditcardgegevens in gevaar zijn. Met ingebouwde patronen die herkent worden door Lyla zal ze gemakkelijk phising- sites herkennen en je daar tegen beschermen.
Informatie over de token CyberTron (CTRX)
CyberTron (CTRX) is de token die gebruikt zal worden als betaalmiddel voor gebruikers van Lyla. Daarnaast zal CTRX gebruikt worden om de programmeurs, ontwikkelingen en promotiekosten te betalen. Gebruikers zullen in de toekomst in staat zijn om via de website en applicatie van Lyla CTRX te kopen. Met de tokens kunnen gebruikers dan een abonnement op Lyla kopen voor een bepaalde periode. Er is ervoor gekozen om cryptocurrencies als betaalmiddel te gebruiken vanwege de snelheid van de transacties, de anonimiteit en de wereldwijde toegankelijkheid. Daarnaast gelooft het CyberTron team dat cryptocurrencies de toekomst hebben, en wil dan ook graag een rol spelen in het beschermen van crypto investeerders tegen cybercriminaliteit. Juist de crypto-wereld heeft Cybersecurity nodig.
CyberTron zal worden uitgegeven via het Tron-netwerk en volledig voldoen aan de TRC20 * standaard. Ondersteuning van deze standaard betekent dat het gemakkelijk te integreren is met diensten van derden (zoals een wallet, exchange of applicatie). Hierdoor kan CTRX gebruikt worden op meerdere platformen en niet alleen bij Lyla.
Algemene informatie over de token CyberTron, CTRX
- Naam: CyberTron
- Symbool: CTRX
- Type: TRC20
- Platform: Tron netwerk
- Maximum aantal token: 3.100.000.000.
- 40% is gereserveerd voor de ITO.
- 42% zal worden ‘bevroren’ na de crowdsale.
- 10% is gereserveerd voor het team.
- 8% wordt gebruikt voor promotie en campagnes.
- De prijs van 1 CTRX is tijdens de pre-sale (tot 28 oktober) = 1 TRX
- De prijs van 1 CTRX is tijdens de crowdsale (vanaf 28 oktober) = 10 TRX
- CTRX zal begin januari op de beurs komen, en te ruilen zijn op één of meerdere exchanges.
Functies van de tokens
- Abonnementen en vergoedingen voor de software.
- Vergoeding voor een bepaalde activiteit (Oplossen van ‘bugs’, of andere bijdragen);
- Betalingen aan de software ontwikkelaars.
- Betaling aan de community managers.
- Betaling aan sociale media professionals.
- Betaling of vergoeding voor auteursrechten van digitale content.
- Betaling of vergoeding voor partnerprogramma’s.
Begrippenlijst:
- Ransomware aanval: Een vorm van cybercriminaliteit waarbij je apparaat vergrendeld wordt door een programma en je losgeld moet betalen om de toegang terug te krijgen.
- Malware: Malware betekent letterlijk kwaadaardige software, oftewel software met ongewenste en verkeerde bedoelingen gericht op het verzamelen van persoonlijke
Officiele kanalen
Nederlandse Telegram kanaal: https://t.me/CyberTronNL
Internationale Telegram kanaal: https://t.me/cybertrx
Website: https://cybertronservices.com/
*Dutch Crypto Talk geeft geen advies over wel of niet investeren in ICO’s, dit artikel is alleen een samenvatting van het project.