De 75 jarige controversiële miljardair John McAfee werd vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de illegale promotie van initial coin offerings (ICO’s). Ook werd hij toen aangeklaagd door de Departement of Justice (DoJ), het Amerikaanse ministerie van Justitie, voor belastingontduiking.

Afgelopen vrijdag kreeg hij samen met zijn team nog een berg van beschuldigingen aan zijn broek door de DoJ. McAfee wordt nu ook beschuldigd van markmanipulatie, witwaspraktijken, fraude met effecten en het organiseren van pump ’n dumps.

McAfee, die momenteel nog gevangen zit in Spanje en op zijn uitlevering aan de Verenigde Staten wacht, liet zich onlangs uit over de beschuldigingen op Twitter. Hij noemt de beschuldigingen vooral “overdreven:”

“Mijn team evalueerde elke promotie op basis van management, bedrijfsplannen en potentieel. Niemand had de crash van de altcoin-markt kunnen voorzien. We werden betaald met dezelfde munten die zijn gecrasht. De beweringen van de SEC zijn overdreven.”

Het probleem is echter dat hij destijds niet bekendmaakte dat hij werd betaald voor deze promoties. McAfee noemt als voorbeeld Docademic (MTC) op, een gefaalde crypto die bedoeld was voor de gezondheidszorg. McAfee zegt dat hij al zijn MTC vasthield en nooit heeft verkocht.

Tevens meldt McAfee dat een van de promoties waar hij voor aangeklaagd wordt ook Dogecoin (DOGE) bevat. Dogecoin is met 1000% gestegen sinds hij de crypto promootte en wordt nu ook door Tesla CEO Elon Musk gepromoot:

Mensen vragen zich dan ook af of ook Musk nog in de problemen kan komen met de SEC. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn.

The post Analyse:

John McAfee noemt beschuldigingen over pump & dumps als Dogecoin “overdreven”


appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!