De Noorse olie- en gasmaatschappij Aker gaat in bitcoin (BTC) en de blockchain-markt investeren. Het zette hiervoor een speciale investeringsmaatschappij op genaamd Seetee AG. Het bedrijf zal al zijn geld in bitcoin vasthouden en hiermee in verschillende projecten gaan investeren. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd persbericht.

In het persbericht valt te lezen dat Seetee’s strategie uit drie onderdelen bestaat. Zo zal het in bitcoin investeren en de cryptocurrency vasthouden, in blockchain-projecten investeren en tevens een mining operatie opzetten. Hiervoor is het de samenwerking aangegaan met Blockstream, een ontwikkelaar op het gebied van blockchain en Bitcoin. De president en CEO van Aker schrijft in het persbericht:

“Met de lancering van Seetee zet de Aker Group weer een stap naar software en fintech. We zijn erg enthousiast over de industriële kansen die worden ontsloten door Bitcoin en blockchain-technologie en willen krachtig bijdragen aan die inspanning. Deze technologieën hebben het potentieel om wrijvingen in ons dagelijks leven te verminderen, de veiligheid van onze digitaal aangedreven economieën te vergroten en nieuwe bedrijfsmodellen voor innovatie te ontsluiten.”

Seetee houdt op dit moment 500 miljoen Noorse kronen aan bitcoin vast, dat is ongeveer €50 miljoen. Het bedrijf is van plan om zijn bitcoin bezit echter verder te vergroten zodra het meer ervaring heeft opgedaan in het investeren in de sector. Het is overigens niet helemaal duidelijk of Seetee ook in andere cryptocurrencies zal investeren. Op de website valt namelijk te lezen dat Seetee “investeert in veelbelovende projecten en bedrijven binnen het Bitcoin-ecosysteem.”

The post Analyse: Noorse olie- en gasgigant Asker stapt de bitcoin (BTC) markt in
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!