Voor een cryptocurrency-project is de ontwikkeling van de onderliggende technologie belangrijk. Dat is echter niet alles. Een project moet namelijk ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden in de echte wereld. Daarom kijken veel investeerders ook naar de samenwerkingen die een project aangaat. Een van de grotere samenwerkingen waar velen naar uitkijken is die tussen Cardano (ADA) en Ethiopië.

De deal met de overheid van Ethiopië zal volgens Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, miljoenen gebruikers naar het Cardano ecosysteem brengen. De deal zou echter al eind maart worden aangekondigd. Die aankondiging bleef uit en Hoskinson ging gisteren tijdens een AMA-sessie in op de vertraging:

“Dus nu gaat het rechtstreeks naar de minister om te tekenen. […] Dat is de laatste stap. We kwamen op een punt waarop we er alle vertrouwen in hadden, omdat iedereen wilde dat de deal doorging en er niemand anders bij betrokken was.”

Door bureaucratie zou de deal dus vertraging hebben opgelopen. Zoals het er nu naar uitziet zal ergens in april de aankondiging worden gedaan met daarin de precieze details van de samenwerking. Het blijft dus nog even afwachten.

Cardano heeft de pijlen gericht op Afrika om daar een verandering te kunnen brengen met blockchain-technologie. Tijdens dezelfde AMA liet Hoskinson weten dat Input Output Global nu naar Ethiopische universiteiten kijkt om daar verschillende initiatieven op te zetten. Dit initiatief zal daarna uitbreiden naar andere Afrikaanse landen.

The post Analyse: Cardano’s (ADA) grote samenwerking met Ethiopië loopt vertraging op, oprichter legt uit waarom
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!