Tether, de uitgever van de USDT stablecoin, heeft op 30 maart een rapport gepubliceerd die aantoont dat het bedrijf voldoende ondersteuning heeft in huis voor USDT:

Jarenlang bestond de vraag in de markt of het bedrijf daadwerkelijk de benodigde ondersteuning had voor de grootse stablecoin op de markt.

Het bedrijf liet namelijk geen audits uitvoeren door een derde partij, en dat zorgde voor veel fear, uncertainty & doubt (FUD) in de markt en leidde uiteindelijk zelfs tot een schikking met de New York Attorney General (NYAG) en een boete van $18,5 miljoen.

Het gaat hier overigens om een assurance rapport van Accountancybedrijf Moore Cayman en dat is niet hetzelfde als een audit. Een audit is een evaluatie van de boekhouding en controleert de juistheid van financiële rapportages, een attest evalueert of de gegevens die door de auditor worden onderzocht, juist zijn.

Het rapport, opgesteld door accountancybedrijf Moore Cayman, meldt dat de reserves van Tether de benodigde hoeveelheid zelfs overtreft.

“Tether is altijd volledig ondersteund geweest en de assurance die we vandaag beschikbaar hebben gesteld, bevestigt dit nogmaals. Als leider in de groeiende cryptocurrency-industrie blijven we ons inzetten om een van de meest transparante stablecoins te zijn.”

Tether meldt dat dit rapport losstaat van het periodieke rapport dat het bedrijf moet indienen bij de NYAG als onderdeel van de schikking. USDT is enorm hard gegroeid het afgelopen jaar; op 2 april 2020 lag de marktkapitalisatie nog op $4,3 miljard, op 2 april 2021 sprong deze naar $41,8 miljard.

The post Analyse: Einde Tether FUD? Nieuw rapport meldt dat USDT volledig is gedekt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!