Onlangs werd Coinbase (COIN), de populaire Amerikaanse cryptocurrency-exchange, genoteerd op Nasdaq. Het debuut ging gepaard met een waardering van 52% over de referentieprijs en een marktkapitalisatie van maar liefst $99,5 miljard.

In eerste instantie schoot de COIN koers gelijk na notering omhoog, van $381 naar $410, maar dat was van korte duur. De prijs daalde vervolgens naar $310 en dat komt wellicht doordat meerdere vroege investeerders en leidinggevenden een deel van hun COIN aandelen verkochten kort na de notering.

Volgens gegevens van Capital Market Laboratories zijn bijna 13 miljoen aandelen verkocht door deze groep, ter waarde van ongeveer $4,6 miljard. Volgens een reeks van documenten, ingediend bij de SEC, zat daar ook CEO Brian Armstrong tussen. Hij verkocht zo’n 255 duizend COIN aandelen ter waarde van $292 miljoen.

Ook CFO Alesia Haas verkocht 255 duizend aandelen, directeur Frederick Wilson verkocht zelfs 4,7 miljoen aandelen voor $1,82 miljard, en durfkapitalist Marc Andreessen verkocht 1,18 miljoen aandelen voor $449,2 miljoen.

Dat zorgt voor veel kritiek uit de crypto-community. De verkoop van de Coinbase aandelen wordt bestempeld als een zogeheten pump ‘n dump. Toch is de situatie wellicht niet zo beroerd als het in eerste instantie lijkt.

Het blijkt namelijk dat een groot deel van deze vroege investeerders en leidinggevenden eigenlijk minder dan 10% van hun aandelen verkocht heeft. Naar verluidt zou Armstrong nog maar liefst 37 miljoen COIN aandelen bezitten. De koers van COIN herstelde na de dip rond een prijs van $345 en dat betekent dat Armstrong nog $12,5 miljard aan aandelen bezit.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Coinbase bestuur dumpte gelijk miljarden aan COIN aandelen na beursgang
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!