Gaan we deze week breken met 60.000 dollar (49.821 euro)? Tijd voor een koersanalyse, we kijken naar de grafieken en laten jou de belangrijke niveaus zien. Uiteraard eindigen we met twee scenario’s, zo kunnen we er nooit naast zitten
Stochastic RSI ziet er heel goed uit
Hieronder is de weekgrafiek in dollars weergegeven, met voor elke week een kaars. Vorige week zag er fantastisch uit en deze week (de laatste kaars) is ook heel goed begonnen. In de onderste grafiek zie je de Stochastic RSI. Een Stochastic is een berekening die weergeeft hoe de waarde van een indicator momenteel is vergeleken met zijn eigen recente verleden. Dus je ziet hier niet de waarde van de RSI zelf, maar hoe sterk deze nu staat ten opzichte van zijn eigen laatste 14 kaarsen (hier dus weken).
Nog even de paarse en de oranje lijn toelichten: de paarse lijn is de waarde van de Stochastic RSI (tussen 0 en 100) en de oranje lijn is het voortschrijdend gemiddelde van diezelfde Stochastic RSI. Wanneer de waarde boven het recente gemiddelde uitkomt is dat dus een indicatie dat de trend omhoog gaat. Dit zie je doordat de paarse lijn de oranje lijn naar boven toe doorkruist.
Deze kruisingen worden in de grafiek aangegeven met de onderste groene pijlen en dit is het moment dat de RSI sterker wordt dan de 14 kaarsen ervoor. De bovenste groene pijlen geven dezelfde momenten aan en duidelijk is te zien dat bij de linker twee pijlen bitcoin een flinke stijging inzette. De rechter pijl is dus waar we nu zijn en het moment waarop de volgende sprong in prijs zou moeten plaatsvinden. Als de vorige twee een indicatie zijn voor de huidige dan staat bitcoin koers nog wat te wachten!
Geen weerstand meer voor bitcoin
Op dagniveau in de grafiek hieronder is te zien dat de EMA100 de vrije val bitcoin heeft gebroken. EMA staat voor Exponential Moving Average en geeft een gewogen voortschrijdend gemiddelde aan over een bepaalde periode, hier dus 100 dagen.
Ook hier zie in de onderste grafiek dat in de Stochastic RSI de paarse lijn boven de oranje lijn komt. Hier hoort ook een prijsstijging bij, deze was zo sterk dat de dynamische weerstanden van de EMA50 en de EMA21 in een klap weggevaagd werden. Ook de statische weerstanden op basis van trendwisselingen uit het verleden waren geen partij voor bitcoin.
Sterke stijging breekt web
Op de 4-uursgrafiek hieronder is ook nog goed te zien hoe bitcoin vorige week nog gevangen leek in een web van EMAs. Maar bitcoin brak door een sterke beweging omhoog overal doorheen. Even wandelde de koers op de EMA’s om vervolgens verder op te veren.
Hoe ver omhoog?
De richting is weer duidelijk, alleen is de vraag hoe hoog dit keer? Waar stopt het? Het lijkt een beetje te vroeg om daar nu al een uitspraak over te doen. Maar als bitcoin binnenkort weer door de 60.000 dollar (49.821 euro) heen weet te breken, dan heeft de koers de wind in de rug en liggen nieuwe records op de loer. We geven twee scenario’s: één bearish (negatief) één bullish (positief):
Bearish
Zie de grafiek hierboven: mocht bitcoin de 60.000 dollar (49.821 euro) niet doorbreken (zie de onderste groene lijn), dan zie je dat bitcoin weer kan opveren op de recent gevonden ondersteuning op 56.000 dollar (46.499 euro), de oranje lijn. Als deze het niet houdt, dan hebben we de bekende 54.000, 49.000 en 45.000 dollar (44.839, 40.687 en 37.366 euro) als waarschijnlijke keerpunten, zie de rode lijnen
Bullish
Maar slaagt bitcoin er wel in door de 60.000 dollar (49.821 euro) te breken dan is 65.000 dollar (53.972 euro), de bovenste groene lijn, pas de eerstvolgende hobbel naar ongekende hoogtes.
The post Technische analyse Bitcoin: Weg bijna vrij voor 54.000 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.