Prijsstijgingen zijn een gevolg van inflatie, een symptoom. ´Men spreekt van inflatie bij een brede stijging van de prijzen van goederen en diensten, en dus niet wanneer alleen maar afzonderlijke producten in prijs stijgen. Bij inflatie kunt u dus minder kopen met een euro. Of anders gezegd: bij inflatie is een euro minder waard dan ervoor.´ We hoorden er maanden geleden al van toen de Fabriek van de Wereld (China) aankondigde dat vanwege de hogere grondstoffen prijzen, het land verplicht is haar prijzen te verhogen. We horen het vanwege Amerikaanse groetenwinkels. Woningen op Hawaï. De horeca in Nederland zal zijn prijzen moeten verhogen. Woningen in ons land zijn nooit zo duur geweest. Schoenen in België. Pampers en inlegkruisjes worden duurder. De prijs van benzine

´Als verklaring voor de grondstoftekorten wordt verwezen naar de maatregelen die werden getroffen om het coronavirus een halt toe te roepen, zoals tijdelijke sluitingen van bedrijven en onderbreking van de toeleveringsketens, maar ook naar het wereldwijde tekort aan containers en de handelsbeperkingen.´ Ik vraag me alleen af wie al die duurdere goederen ook gaat kopen? Aan heel wat prijsverhogingen zullen we niet kunnen ontsnappen, zoals van voeding, huizing en energie. Maar voor de rest? Dit is ook de spreekwoordelijke hamvraag: zal de consument, zwaar getroffen in zijn portemonnee door de Coronacrisis, de vinger op de knip houden… Of als een dronken wildeman gaan spenderen dat het een lieve lust is?  Onderstaande grafiek wijst alvast eerder op…zuinigheid. Blijft de vraag achter dan zullen we van stagflatie spreken. Inflatie gekoppeld aan een stagnerende (wereld)economie. Wat u?

Pent-up demand in one chart 👇 @FT pic.twitter.com/OVZ1riyg0P

— Michaela Arouet (@MichaelaArouet) May 10, 2021

´Centrale banken wereldwijd hebben de printer aangezet om de samenleving in een lockdown te houden. Alleen kan dit het gevolg hebben dat je geld veel minder waard gaat worden. In deze video presenteer ik 4 tips hoe jij je welvaart kan beschermen tegen de geldexpansie drift van de overheid en de centrale bank.´ Deze auteur presenteert als weerwerk edelmetalen, edelmetaalmijners, grondstoffen, nutsbedrijven en crypto´s.

The post Analyse: Prijzen allerlei stijgen maar waar zijn de kopers?
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!