Niet alleen de prijs van ether (ETH) maakt een ongekende stijging door en zet prijs record na prijs record, de transactiekosten op het Ethereum netwerk, de zogenoemde gas fee, stijgt hierin mee. Gedurende de afgelopen week is de prijs van deze gas fee met 470% gestegen en het lijkt er niet op dat er enige vertraging aan zit te komen.

Volgens Bitinfocharts waren de gemiddelde transactiekosten op het Ethereum netwerk vorige week ongeveer $12. Vandaag, slechts een week later, staat dit al op $70! Bijna een verdubbeling van het vorige prijs record ergens in februari. Toen piekte de gas fee op slechts $40.

De Ethereum gas fee wordt voor een groot aantal transacties op het Ethereum netwerk gebruikt. Bijvoorbeeld smart-contract interacties of token swaps. Een bekende gedecentraliseerde token swap exchange is Uniswap. Op Uniswap is de gemiddelde prijs van een transactie meer dan $200!

De Ethereum gas fee neemt ondertussen astronomische proporties aan, maar waar is dit nou aan te danken? Volgens Trustnodes heeft dit alles te maken met de manie rondom de meme-coin Dogecoin (DOGE). Ook is er een nieuwe dogecoin kloon op de markt gekomen. Shiba (SHIB). Net zoals dogecoin is de interesse in deze meme-coin groot. Trustnodes stelt dat door de grote interesse in dit soort coins er een soort verstopping ontstaat op het netwerk dat ervoor zorgt dat de transactiekosten uit de pan schieten.

The post Analyse: Ethereum (ETH) transactiekosten waren nog nooit zo hoog, wat is de reden?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!