Tesla gaat weer betalingen in bitcoin accepteren als miners kunnen bevestigen dat ten minste 50% van hun energiegebruik tijdens het minen schoon is. Na deze aankondiging steeg de waarde van de munt met bijna 13% richting de $40.000

Bitcoin moet groen

Elon Musk, CEO van het bedrijf Tesla, heeft aangekondigd dat Tesla weer open staat voor een samenwerking tussen Tesla en Bitcoin als er bewijs is dat een groot deel, 50%, van de het minen van de crypto gebeurt op schone energie. Als dat zo ver is, zal Tesla weer betalingen in bitcoin accepteren. Dit is de conclusie die getrokken is uit een gesprek tussen bitcoin en Tesla op zondag.

Dit nieuws was meteen te merken in de waarde van de bitcoin. Rond twee uur vannacht steeg de waarde met 12,79% gestegen naar $39.533, zegt data van Coindesk. Enkele critici vonden dit een vreemde eis, omdat gezegd wordt dat al ruim tussen de 39% en 73% van de het minen komt van groene energie.

De samenwerking tussen bitcoin en Tesla is een samenwerking die veel ups en downs kent. In maart dit jaar werd aangekondigd dat Tesla bitcoin zou gaan accepteren als betaalmiddel voor de elektrische auto’s.

In mei kwam er echter ophef over bitcoin en Tesla, vanwege milieuproblemen. Musk gaf toen aan geen betalingen meer van bitcoin te accepteren zolang deze cryptovaluta zoveel vervuiling produceerde bij het mijnen van de munten. Hierover hebben Musk en Noord Amerikaanse bitcoin miners toen gepraat op een bijeenkomst.

Op die bijeenkomst werd vervolgens het nieuwe Bitcoin Mining Council opgezet. Deze raad kreeg de taak om de vervuiling van het minen transparanter te maken. Een opvallend iets in de afgelopen maanden is dat Tesla hun eigen bitcoins niet verkocht heeft tijdens de kritiek op de vervuiling. Dit jaar heeft alleen het eerste kwartaal van dit jaar, voor de milieuproblemen aan het licht kwamen een aantal bitcoins heeft verkocht.

Er kwamen een aantal beschuldigingen op Musk, namelijk dat hij bewust de waarde van bitcoin omhoog gepompt zou hebben om ze vervolgens op het hoogtepunt te verkopen om zo veel winst te maken. Musk reageert hier echter op dat dit niet waar is. Daarbij herhaalt hij dat de reden voor de verkoop was om te bewijzen dat de verkoop “in wezen bedoeld was om de liquiditeit van bitcoin aan te tonen als alternatief voor het aanhouden van cash op de balans.”

Het artikel Waarde bitcoin schiet hoogte in na aankondiging samenwerking met Tesla verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!