De National Republican Congressional Committee (NRCC) gaat donaties met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren. Dat kondigt de politieke nieuwswebsite Axios op 17 juni aan:

De NRCC is wellicht de belangrijkste groep van de Amerikaanse Republikeinse partij en is gericht op het brengen van Republikeinse politici naar het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De NRRC zal de gedoneerde crypto echter niet bewaren. De groep gaat gebruik maken van de betalingsverwerker BitPay om alle crypto donaties weer om te zetten naar fiatvaluta, in dit geval de dollar.

Dat zorgt ervoor dat ze donaties tot $10.000 per persoon in crypto kunnen ontvangen, hetzelfde limiet als in fiat. De Federal Election Commission, de verkiezingstoezichthouder, legde in 2014 een limiet van $100 aan crypto op. De FEC maakt zich zorgen of de anonimiteit van crypto invloed zal hebben op de huidige regelgeving omtrent transparantie van politieke donaties.

“We zijn gefocust op het nastreven van alle mogelijke manieren om onze missie te bevorderen om de socialistische agenda van Nancy Pelosi te stoppen en de meerderheid van het Huis te heroveren, en deze innovatieve technologie zal de Republikeinen de middelen geven die we nodig hebben om te slagen.”

Aldus Tom Emmer, voorzitter van de NRCC. De Republikeinse Senator Cynthia Lummis is al enige tijd zeer positief over Bitcoin en riep onlangs tijdens het Miami 2021 Bitcoin evenement dat zij “all-in” is. Waarom zij all-in is legde zij onlangs uit in een interview met Nick Gillespie van The Reason:

“Lummis beweerde krachtig dat bitcoin niet alleen een legitieme alternatieve opslag van waarde en ruilmiddel biedt, maar ook zou fungeren als een controle op de devaluatie van de Amerikaanse dollar en andere valuta’s door de op hol geslagen creatie van fiat-geld.”

Toch is deze omarming van crypto door conservatief Amerika enigszins frappant. Aan de ene kant beschuldigen deze politici de markt van criminaliteit, maar aan de andere kant hebben ze plotseling geen moeite met het accepteren van crypto donaties.

The post Analyse: Republikeinen accepteren nu donaties in Crypto als Bitcoin (BTC), senator Lummis: “ik ben all-in”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!