Het Twitter platform Plan B is met een voorspelling van de waarde van de bitcoin in 2021 gekomen. Daarin beschrijven ze een beste en een slechtste scenario. In beide gevallen stijgt de waarde van de munt sterk ten opzichte van de waarde van dit moment.

Beste en slechtste scenario voor dit jaar

De pseudonieme maker van het stock-to-flow bitcoin prijsmodel (S2F) Plan B, heeft afgelopen zondag zijn voorspellingen voor bitcoin 2021 gepubliceerd. De voorspellingen die hij heeft gemaakt, zijn het worst case scenario. Daarnaast legt hij uit dat er een meer fundamentele reden zit achter de daling van de bitcoin prijzen in juni en dat ook komende maand, juli, zwak zou kunnen zijn voor de prijzen.

De maker beschrijft twee scenario’s: het beste scenario en het slechtste scenario. In het beste scenario stijgt de waarde dit jaar naar ruim $450.000, terwijl die groei kleiner is in het slechtste scenario, dan stijgt de waarde naar $135.000.

Tot op heden volgt de waarde van de bitcoin de voorspelling zoals voorspeld in het S2F model. De prijs die eerst omhoog schoot naar $64.000, waarna die prijs bijna halveerde en nu schommelt rond de $35.000, was al deels voorspeld. Eind april merkte ook Plan B de neergang op, wat volgens hen een tussentijdse dip was, omdat niets in een rechte lijn omhoog gaat.

Op dit moment staat bitcoin onder de $34.000, een waarde waar Elon Musk en de crackdown van het minen in China veel waarde op hebben gehad. Het worst slechtste scenario dat de pseudonieme maker vervolgens geeft is als volgt.

Augustus: $47.000

September: $43.000

Oktober: $63.000

November: $98.000

December: $135.000

Deze voorspelling is gemaakt op basis van prijs/on-chain.

Plan B is een populaire analist die actief is op Twitter, met meer dan 570.000 volgers. De afgelopen tijd is het account, waarop vaak verwezen wordt naar technische analyses, heel hard gegroeid. Wel krijgt Plan B de laatste tijd veel kritiek, sinds de waarde aan het dalen is. Zelf zegt Plan B dat de sell-off dit weekend heeft geleid tot een betere bitcoindistributie.

In een tweet van Plan B staat dat in mei en juni dit jaar ruim 60% van de bitcoins met verlies verkocht zijn, die al in maart en april gekocht waren. De andere 40% werd al eerder gekocht en vervolgens met winst verkocht. 

Het artikel Wat gaat bitcoin doen in 2021? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!