Er gaat een nieuwe wetgeving omtrent cryptocurrency komen in de Verenigde Staten, als het aan Brian Nelson ligt tenminste. Nelson is door president Joe Biden genomineerd als ondersecretaris van de afdeling terrorisme en financiële misdaden van het Ministerie van Financiën.

Bij het implementeren van een ‘Anti-Money Laundering Act’ uit 2020 komt de prioriteit te liggen bij een crypto wetgeving. Dit gaf Nelson gisteren aan tijdens een hoorzitting. De plannen hoopt hij te verwezenlijken zo gauw hij daadwerkelijk gekozen wordt voor de rol.

Volgens Nelson behoort cryptocurrency tot verantwoorde innovatie in de Verenigde Staten:

“Als ik word gekozen, zal ik prioriteit geven aan het implementeren van de stukken van die wetgeving, waaronder nieuwe regelgeving rondom cryptocurrency. Ik denk dat die wetgeving verduidelijkte dat cryptocurrencies of valuta in welke vorm dan ook, zij het virtueel of fiat, onder de Bank Secrecy Act vallen.”

De Bank Secrecy Act (BSA) is een wetgeving die in 1970 al is aangenomen. Toch is die al meermaals ingezet op het gebied van crypto door Het Financial Crimes Enforcement Network, of FinCEN. Nelson noemt de BSA een krachtig instrument die het FinCEN in kan zetten voor alle soorten valuta, dus ook digitaal. FinCEN is onderdeel van het ministerie van financiën in de VS.

“Het weerspiegelt een evenwicht tussen regulering om te voorkomen dat virtuele valuta en andere soorten nieuwe technologie de Anti-Money Laundering Act ondermijnen, terwijl we ook respect hebben voor het feit dat we verantwoorde innovatie moeten ondersteunen en hier in de Verenigde Staten moeten behouden.”

Crypto regulering

Janet Yellen, huidig Minister van Financiën noemde cryptocurrency overigens wel een punt van aandacht. Ze is bang dat het wordt ingezet bij illegale transacties, dus zij pleit al langer voor een regulering.

FinCEN kwam eerder dit jaar al met een suggestie voor een regelgeving. De regelgeving moet er voor zorgen dat digitale activa aan dezelfde vereisten moet voldoen als ‘normale’ witwaspraktijken. Zo kwam het ministerie van financiën vorige maand al met een oproep aan onder andere de crypto exchanges om transacties boven de $10.000 bekend te maken bij de Internal Revenue Service (IRS).

The post Analyse: Bitcoin (BTC) regulering om de hoek? Beoogde kandidaat van president Biden noemt crypto een prioriteit
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!