Scott Minerd van Guggenheim voorspelt dat de waarde van de bitcoin zal zakken naar $15.000. Deze korte termijn voorspelling wordt ondersteund door een afnemende liquiditeit. Op de lange termijn zal de waarde van de bitcoin echter wel stijgen, zegt hij.

Een ander beeld voor de korte termijn dan voor de lange termijn

Scott Minerd de CIO, ook wel Chief Investment Officer, van vermogensbeheerder Guggenheim voorspelt een nieuwe bodem van de waarde van bitcoin. Zijn verwachting is dat de prijs van de cryptovaluta zal dalen tot $15.000. Deze voorspelling zou aan moeten geven waar de “echte” bodem van bitcoin ligt.

Scott Minerd is actief als voorzitter van Guggenheim Investments. Het bedrijf Guggenheim is een investerings-en adviesbureau dat wereldwijd actief is. Het houdt zich bezig met investeringsbankiers, vermogensbeheer,  kapitaalmarkt diensten en verzekeringsdiensten. In totaal heeft het investeringsbureau een beheerd vermogen van ongeveer $270 miljard, wat allemaal verdeeld is over vastrentende, aandelen- en alternatieve strategieën.

De redenering achter de bodem van  $15.000 is dat de echte bodem van de prijs ligt op $10.000, maar dat dat een beetje te extreem is. Daarom heeft Scott Minerd de bodem van de waarde vastgesteld op $15.000. De bodem van $10.000 is de minimale prijs als er gekeken wordt naar de techniek.

Minerd deed deze uitspraak als vervolg op zijn Tweet van afgelopen dinsdag. Toen schreef hij dat men uit moest kijken naar meer dalingen in crypto als bitcoin door steun breekt. Daarnaast voorspelde hij dat het volgende steunniveau waarschijnlijk $20.000 zou zijn.

De prijs van bitcoin zal dalen als de liquiditeit afneemt. De recente bitcoin prijsrally werd ondersteund door een centrale bankliquiditeit.

De prijs van de bitcoin is al een tijdje licht aan het dalen. Afgelopen week kroop de waarde onder de $30.000, op dit moment geeft Coindesk aan dat de waarde weer gestegen is en op $33.341 staat.

De theorie van Minerd is dat de prijs van bitcoin eerst voor een paar jaar zijwaarts zal gaan, voordat de prijs weer omhoog gaat. Wel zegt hij dat mensen niet bang hoeven te zijn om nu geld te investeren in bitcoin.

De voorspellingen die Minerd doet zijn vooral gericht op de korte termijn. Afgelopen maanden was de CIO ook al druk bezig met voorspellen, zo waarschuwde hij in april voor een grote bitcoin correctie en in mei voor een massale uitverkoop van bitcoin.  

Ondanks de sombere voorspelling over de korte termijn van de bitcoin, heeft Minerd wel vertrouwen dat de bitcoin in de toekomst een waarde van $600.000 kan halen. Dat verklaart hij door de schaarste in bitcoin te vergelijken met de schaarste in zilver en goud. 

Het artikel Guggenheim voorspelt bodem van de bitcoin op $15.000 verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!