Zo nu en dan zien we grote namen die in bitcoin (BTC) willen investeren of dit al gedaan hebben. Zo bezitten Elon Musk en zijn Tesla bitcoin. Maar nu komen er berichten naar buiten dat ook George Soros, de bekende Amerikaans-Hongaarse miljardair, met bitcoin aan het handelen is. Dat zouden bronnen tegen TheStreet hebben gezegd.

Deze bronnen hebben tegen de schrijver van het stuk, Michael Bodley, gezegd dat de chief investment officer van Soros’ investeringsbedrijf goedkeuring heeft gegeven om bitcoin aan te schaffen. Naast bitcoin is het mogelijk dat ook andere cryptocurrencies goedkeuring hebben ontvangen van de CIO.

Opvallend genoeg kwam eenzelfde soort bericht ook al in 2018 naar buiten. De grote vraag is of het dan nu wel waar is. Desalniettemin veroorzaakt het nieuws aardig wat rumoer binnen de crypto-community. Anthony Pompliano stelt op Twitter dat het nieuws zowel positief als negatief uit kan pakken: “dat hangt ervanaf hoe ze ermee handelen,” aldus Pompliano:

Hiermee doelt Pompliano op ofwel long of short gaan. In het geval dat Soros long gaat verwacht hij dat de bitcoin prijs zal gaan stijgen in de toekomst. Gaat hij short dan verwacht hij het tegenovergestelde. Kijken we naar Soros’ verleden dan zou het niet geheel verrassend zijn als hij bitcoin short. Hij heeft zijn reputatie namelijk te danken aan het shorten van de Britse pond in 1992. Dat leidde destijds tot een grote crisis in het Verenigd Koninkrijk. Daarover lees je hier meer.

Toch horen we ook wat positieve geluiden vanuit het Soros kamp. De CIO, Dawn Fitzpatrick, stelde onlangs tegen Bloomberg dat bitcoin en andere cryptocurrencies zich op “een kantelpunt” bevinden. De investeringsfirma van Soros heeft ook een aantal investeringen gedaan in bedrijven die crypto-infrastuctuur ontwikkelen. Kortom, het hoeft niet per se slecht nieuws te zijn!

The post Analyse: George Soros investeert mogelijk in bitcoin (BTC), is dat goed of slecht nieuws?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!