(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Bitcoin is weer aan het afglijden sinds eergisteren, 29 juni 2021, en dat betekent meestal weinig goeds voor de altcoins. Ook al wordt verondersteld dat we middenin het zogenaamde alt seizoen zitten, is daar weinig meer van te merken. De brede markt is inderdaad nog nauwelijks hersteld van de klap die Black Wednesday (woensdag 19 mei) toebracht, en verschillende na-klappen op 8 juni en in de laatste week van juni 2021. Een mens zou voor minder knock-out gaan. Het betekent dat de grootste en oudste munt reeds drie maanden achter elkaar lager sloot dan ze de maand begon. 

Blauwe zomer

Dit is niet uniek. De laatste keer dat dit gebeurde: ´Bitcoin experienced a consecutive three month decline was from July 2019 to August 2019. The longest stretch of consecutive losing months was the eight months from August 2018 to January 2019.´ Deze beknopte technische analyse is in ieder geval behoorlijk bearish en ziet bitcoin nog lager gaan in de komende twee maanden, zelfs tot 24.000 – 27.000 dollar. We zullen het zien…of niet. In ieder geval probeert de cryptomarkt een zekere rust, een evenwicht te vinden. Niemand doet een grote zet, iedereen lijkt wat af te wachten. Misschien is het the summer blues, al valt dat aan het weer buiten niet echt te merken. De zomers zijn net geen echte zomers meer, idem dito wat de winters betreft. We kunnen in ieder geval niet als excuus aanvoeren dat enig mooi weer mensen van achter hun schermen wegtrekt.

Houd de koers

Als de koers van BTC al hoger wil gaan op korte termijn, dan moet het 33.000 dollar niveau wel stand houden. De mijners die vanuit China een nieuw onderkomen elders opbouwen, verkopen bitcoin om die kosten te dekken. Ze verhuizen dan naar Noord-Amerika en Kazachstan, waar alvast de prijs van de elektriciteit werd opgetrokken voor de nieuwkomers. Die verkopen drukken op de koers van BTC en dat kan nog wel even voortduren, het is maar dat u het weet…

Deals done

Ondertussen blijven de deals in Cryptoland gewoon doorgaan. TeraWulf, een cryptomijner, ziet alvast vooruit want bestelt 30.000 nieuwe machines. Een order in de grootte van – slik – 100 miljoen dollar.

Een anonieme koper heeft 5,43 miljoen dollar veil voor de originele broncode van het internet. Het is de Brit Tim Berners-Lee die de uitvinding deed van het World Wide Web, 30 jaar geleden; daar geen fortuinen en zelfs niks voor vroeg maar iedereen van het internet wilde laten profiteren. Hopelijk houdt de altruïst aan deze verkoop wel wat over, als NFT, non-fungible token, een uniek digitaal soort eigendomsbewijs. ´Berners-Lee has described NFTs as “the latest playful creations in this realm and the most appropriate means of ownership that exists.”´.

Die markt is in ieder geval nog steeds in goede doen. Zo richt Galaxy Digital miljardair Mike Novogratz een virtuele vastgoedmakelaar op met 10 miljoen dollar. Die koopt, verkoopt land en verhuurt gebouwen in het virtuele landschap. ´US-based Republic Realm, set up in March 2021, has made more than 1,500 investments and earlier this month bought a plot of virtual land in blockchain-based online world Decentraland for $900,000.´ Wie 900.000 dollar kan neertellen voor een digitaal gebouw, zal zelf waarschijnlijk ook niet in een rijhuisje in Nergenshuizen huizen, zullen we maar denken…

In de wereld van het autoracen werd ook een grote deal afgesloten. Cryptoplatform Crypto.com telt 100 miljoen dollar neer om het Formule Eén te sponsoren. 

Talloos veel miljoenen 

Tjonge jonge; met miljoenen, honderden miljoenen dollars wordt er nu gezwaaid alsof het peanuts – of fiatmunten – zijn. Dames, heren, als je dit allemaal zo verneemt, hoort, leest – dan zeg je toch bij jezelf ´Bitcoin, cryptomunten in het algemeen, zijn niet meer weg te denken in het leven´, nietwaar? 

De digitale yuan 

China breidt de try-outs van haar e-yuan – CBDC, central bank digital currency – nog steeds uit. Nu kunnen treinreizigers in de hoofstad er al mee betalen. ´The municipal government of Beijing said in an announcement Wednesday that users who have activated the standalone digital yuan mobile app via the Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) are now able to pay with the e-CNY across all subways lines in the city.´

Allen in crypto 

Een partnerschap tussen twee Noord-Amerikaanse bedrijven biedt 24 miljoen burgers in dat land de mogelijkheid om mobiel bitcoin te kopen, verkopen, verhandelen, middels 650 banken en andere financiële instellingen. 

Bitcoin schenken

Het fenomeen van de gift cards, cadeau-bonnen waarmee je bitcoin kunt kopen, lijkt doorbraak te vinden. Schenk eens een (deeltje-van-een) bitcoin weg! Dit artikel wijt het aan de nieuwsgierigheid van zij die al wel van ´bitcoin´ gehoord hebben, maar eigenlijk zelf nog nooit eerder een digitale munt kochten. Een origineel cadeau dus, en dan nog één dat misschien niet aan waarde inboet mettertijd, maar integendeel nog fel in waarde kan toenemen, wie weet?

Leven van, voor en met bitcoin

Er staat een heel aardig verhaal online over onze dapperste Nederlanders-in-crypto – The Bitcoin Family. Het vijftal dat in 2017 al zijn bezittingen verkocht en in bitcoin belegde. Eén BTC kostte toen slechts 900 dollar, stel je voor… Hoe is het Didi Taihuttu en familie ondertussen vergaan, 4 jaar en 40 landen later? Read all about it!

Voor de rest valt er bitter weinig nieuws van belang te sprokkelen. Er gebeurt heel weinig qua koersbewegingen, het is allemaal behoorlijk saai. Dus: that´s it for today, folks!

De markt ondertussen…

De totale marktkapitalisatie, van alle 10.000+ munten en tokens tezamen, bedraagt nog slechts 1,38 trillion (was 1,419 trillion – biljoen – dollar). De koers van BTC is op moment van schrijven 33.274 (was 34.722 dollar). De bitcoin dominantie staat op 45,15 (was 45,78 procent). De grootste stijgers en dalers vandaag treft u hier aan.

Morgen is uw Cryptonieuwsbrief er weer met meer crypto/blockchain nieuws. Die wordt dan door collega Harm van Wijk verzorgd (indien alles technisch naar wens verloopt, altijd met twee woorden spreken). Voor nu wens ik u alvast een deksels leuke donderdag 1 juli 2021!

The post Analyse: Verhuizen kost bitcoins/Zoeken naar evenwicht prevaleert
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!