In het verleden leek het alsof miljardair en CEO van Tesla, Elon Musk, de touwtjes in handen had wat de betreft de koers van de meme-coin dogecoin (DOGE). Elke keer als Elon iets plaatste op Twitter reageerde de koers hier heftig op.

Gefaalde poging

Vandaag tweette Elon wederom tot twee keer toe over dogecoin. Echter, dit keer bleef een explosieve stijging van de koers uit. De koers steeg slechts een luttele 8%. Voor dogecoin begrippen vrijwel verwaarloosbaar.

Elon plaatste een tweet in het thema van de befaamde film ‘The Godfather’. 

Secondes na het plaatste van de Tweet steeg de koers snel, maar draaide al snel om in een sell-off.  Een pump, waar veel investeerders van dogecoin op wachtten, bleef uit. 

Niet lang daarna probeerde Elon het opnieuw. Wederom een Twitter bericht zoals we dat van Elon inmiddels gewend zijn.

Het enige wat Elon uiteindelijk bereikte met zijn Tweets was grote volatiliteit. De koers heeft meermaals geprobeerd uit te breken, maar elke poging was tevergeefs. Op de lagere timeframes op de koersgrafieken zijn dan ook heftige wicks te zien.

Elon’s macht binnen de wereld van crypto verminderd?

In het verleden wist Elon meestal een pump van dogecoin te bewerkstelligen met zijn tweets. Dit keer lukte dat niet. Wellicht dat investeerders en handelaren de macht die Elon in handen had eindelijk zat zijn.

Elon is al enige tijd groot fan van het tweeten over niet enkel dogecoin, maar ook andere cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). Zo tweette hij een tijdje terug dat hij het zou ‘hebben uitgemaakt’ met bitcoin. Dit tot de ergernis van velen.

Elon ontving de laatste tijd veel kritiek op zijn gedrag op Twitter. Het sentiment van veel crypto investeerders veranderde van positief naar negatief in een rap tempo. Wellicht is de gefaalde pump van dogecoin een teken dat de macht van Elon binnen de wereld van cryptocurrencies sterk aan het afnemen is.

The post Analyse: Elon Musks nieuwe pump van dogecoin (DOGE) faalt hopeloos
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!