Het ziet ernaar uit dat bitcoin (BTC) toch weer terug de range inzakt. De koers lijkt door de support bij $33.000 te zakken en dus wordt de kans voor een uitbraak omhoog op de korte termijn weer onwaarschijnlijker. Hoe presteren de altcoins in deze roodkleurende situatie? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin (BTC) zakt verder terug de range in

Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat BTC al vijf weken in een range zit tussen $40.000 en $30.000. De legendarische handelaar Peter Brandt liet toen aan de hand van een grafiek zien dat de dagelijkse grafiek “beslists negatief” is. Hij houdt in dit geval goed de $29.000 in de gaten.

Zakt bitcoin hieronder dan zou een uitbraak verder terug het $20.000-gebied mogelijk worden. Sinds de tweet van Brandt is de situatie er niet veel beter op geworden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $32.935 op crypto exchange Coinbase.

De $33.000 is een steunzone die het tot nu toe nog lijkt te houden, maar het hangt aan een zijde draadje. Zakt bitcoin hier doorheen dan is een bezoekje aan de $30.000 weer mogelijk. Het wordt daarbij belangrijk of bitcoin een hogere low vormt dan de low op 26 juni bij $30.173.

Op de blockchain van Bitcoin is het beeld niet veel anders. Er zijn geen duidelijke trends te zien als het gaat om in- en outflow van bitcoins bij exchanges. Kortom, “wachten op de eerste move die deze trend breekt.”

Ethereum (ETH) dendert richting $2.000

Bij de altcoins zien we binnen de top 10 geen enkele stijger. Ethereum (ETH), die de afgelopen dagen nog hard kon stijgen, daalt nu juist het hardst van de top 10. ETH staat 8% in de min en nadert de $2.000. Voor de ethereum bulls zal deze prijs belangrijk zijn om te verdedigen.

Binance coin (BNB) en cardano (ADA) dalen allebei met 4,5% in waarde terwijl dogecoin (DOGE) 2,3% daalt. De tweets van Elon Musk gisteren hadden uiteindelijk geen enkel effect. Daarover lees je in dit artikel meer.

In de top 100 cryptocurrencies zien we alsnog een harde stijger. Celo (CELO), dat de afgelopen weken meerdere keren dit lijstje topte, staat 9,3% in de plus! Toch zakt de cryptomarkt met 5,6% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,3 biljoen waard.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) koers vooralsnog bij support, hebben Musks tweets al wat uitgehaald voor dogecoin (DOGE)?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!