In dit artikel worden meerdere kleine nieuwsberichten besproken. BMC heeft cijfers gepubliceerd over de energiemix van bitcoin, waarin ze stellen dat 56% van de gebruikte energie groen is. Uit een grafiek van Glassnode blijkt dat kleine bitcoin bezitters ruim 935.000 bitcoins bezitten. Als laatste gaan de Kaaimaneilanden een onderzoek starten naar cryptobeurs Binance.

56% Bitcoin netwerk op groene energie

BMC, Bitcoin Mining Council, is gekomen met cijfers over de energiemix die het netwerk van bitcoin gebruikt. Uit de cijfers die gepubliceerd zijn blijkt dat in het tweede kwartaal van 2021 ruim 56% van de gebruikte energie bestond uit duurzame energie.

In het persbericht staat daarnaast dat het energiegebruik in een snel tempo efficiënter en groener wordt. Hoe betrouwbaar deze cijfers zijn, is echter niet zeker, omdat slechts 32% van de miners de enquête in heeft gevuld. Een hoofddoelstelling van BMC is om transparante en verifieerbare data te publiceren over de energiemix van bitcoin.

Of dit nieuws genoeg is voor Elon Musk om weer met Tesla de samenwerking met bitcoin aan te gaan, lijkt nog niet het geval, door alle onduidelijkheden van het onderzoek.

Kleine beleggers bitcoin bezitten samen 935.000 bitcoins

De afgelopen tijd zien we een dalende waarde van de bitcoin, op dit moment staat de prijs op $33.362,83. Wel bleven spaarders die een kleine hoeveelheid bitcoin bezitten doorsparen de laatste maanden. Dat blijkt uit een Glassnode grafiek die William Clemente III deelde met zijn volgers.

Spelers op de bitcoin markt worden entiteiten genoemd. Deze entiteiten worden vervolgens ingedeeld op hoeveelheid bitcoin/Satoshi. De eerste entiteit bezit een hoeveelheid van 0,001 bitcoin tot 1 bitcoin. Volgens Glassnode bezit deze groep in totaal ruim 935.00 bitcoins, wat omgerekend uitkomt op een waarde van $30,8 miljard.

Binance onder toezicht van Kaaimaneilanden

De laatste tijd ligt Binance onder vuur, onder andere in het Verenigd Koninkrijk omdat ze daar niet de benodigde vergunningen hadden voor het aanbieden van hun diensten. Nu gaan ook de financiele diensten van de Kaaimaneilanden een onderzoek starten naar de cryptobeurs. In een aankondiging van CIMA staat

“We onderzoeken momenteel of Binance, de Binance Group, Binance Holdings Limited of een ander bedrijf dat is gelieerd aan deze groep van bedrijven, activiteiten heeft die actief zijn op of vanuit de Kaaimaneilanden die mogelijk binnen de reikwijdte van het regelgevend toezicht van de CIMA vallen”

CIMA

Op dit moment wordt Binance nog nergens van beschuldigd, het wordt nu slechts nog onderzocht. Om actief te moeten zijn op de Kaaimaneilanden, moet Binance de juiste papieren in hun bezit hebben. 

Het artikel Kleine beleggers, groene energie en een onderzoek naar Binance verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!