Vooral collega Gerrit heeft hier al meermaals over geschreven; de Nieuwe Wereldorde. Het zou om een groep van elites gaan die de macht over de wereld, over ons, burgers, wil bekomen. Voor zover dat al niet het geval is. Maar het gezegde indachtig ´´never let a good crisis go to waste´´ (Winston Churchill) is de Coronacrisis wel een uitgelezen moment om allerelei ´veranderingen´ door te drukken. (Lees als: een zekere verstrenging, beknotting van, controles et al.) Zaken die voorheen ongedacht, onwaarschijnlijk of omogelijk leken, maar die vandaag wel ingang vinden bij een bevolking die murw is. Moe en geslagen, verslagen misschien en vooral angstig. De schrik zit er nog goed in na meer dan een jaar, 2020, dat we wel mogen betitelen als één van vooral huisarrest. Heel wat kan plots wel ingevoerd worden, want valt dan onder de dooddoener ´het is voor jullie goed´

De prijs van veiligheid

Een andersoortige crisis – en deze is van het soort dat nooit meer eindigt, eeuwig zal voortduren – was de aanslagen op de Twin Towers in de VS anno 2001. In de nasleep werd ook van ons verlangd dat we een stuk vrijheid zouden opgeven, in ruil voor meer ´veiligheid´. Dat is waar het gevaarlijk begint te worden, en de gevolgen dragen we nog altijd met ons mee. Want hoeveel vrijheid moet je wel opgeven om helemaal, absoluut ´veilig´ te zijn? Een politieman of soldaat op elke hoek van de straat – zouden we ons dan afdoende beschermd voelen tegen terrorisme? Dat wereldwijde terrorisme was ook zo´n crisis die ´ze´ niet ongebruikt konden laten voorbijgaan. Sindsdien zijn we als burgers allemaal onveiliger dan ooit… Les: burgers die voldoende bang, angstig, onzeker zijn, geven met graagte een stuk vrijheid op; en zo zijn ze als was in de handen van the powers that be. Terwijl absolute veiligheid een illusie is, maar dan wel één die aardig misbruikt kan worden, en nog.

New World Order

In de video verderop is het Mark Moss die op het fenomeeen ´New World Order´ ingaat. Is het een complot, een plan dat in het diepste geheim bekokstoofd is. ´For our eyes only´ (niet doelend op u en ik dan)? Nee hoor, dixit mister Moss. Alles staat er, alles wordt luidkeels verkondigd, aangekondigd, open en bloot. In boeken, speeches, verklaringen, op tv, in de krant en op het internet. Vrij voor iedereen om te bekijken, in te zien, tot zich te nemen. Dat roept reminiscenties op aan een boek van Edgar Allen Poe, Amerikaans schrijver en dichter, 1809-1849. De titel herinner ik me niet meer, maar het gaat om een man in een appartement, die iets heel waardevols te verbergen heeft. Een inval van de politie, die net naar dit object (?) op zoek is, is nakend. Hij weet dat ze elk moment komen om ernaar te zoeken met man en macht. Dus waar het voorwerp verstoppen…? 

Verstopt?

Tien minuten later is het al zo ver. Agenten dringen de woning binnen en beginnen heel zijn hebben en houden overhoop te halen. Niets is te licht of te zwaar om ondersteboven te draaien, open te scheuren, te doorzoeken, want hoe goed het object in kwestie ook verstopt is, vinden zullen ze het. In alle hoeken en gaten speuren ze, en onderzoeken, en kijken… Maar toch moeten ze hun zoektocht staken. Niets werd gevonden, nergens. De agenten verlaten de woning, keren onverichterzake huiswaarts of bureauwaarts, in dit geval. Nu, waar had de man het voorwerp verstopt, en wel zo slim dat het inderdaad niet gevonden werd?

Nee, net niét!

Het was helemaal niet verstopt, dat is het ´m juist. Het object stond midden op de tafel. Voor iedereen te aanschouwen, in het klare zicht. Maar net omdat de agenten ervan overtuigd waren dat het heel clever verborgen moest zijn, keken ze er allemaal pal over. Niemand die ook maar had kunnen vermoeden dat het vlak onder ieders neus te zien was. De les is dan: de beste plaats om een geheim te verbergen, te verstoppen, is waar iedereen het kan zien. Neergeschreven, bijvoorbeeld, in een boek. Van de hand van Mark Carney, lid van de elite. Voor iedereen te koop, door iedereen te lezen. Alleen….wordt het ook gekocht en gelezen? Ja, toch, en alvast door Mark Moss:

 

The post Analyse: Het plan van de elites voor een nieuwe wereldorde
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!