Steeds meer mensen hebben bitcoin in hun bezit. In Nederland gaat dit naar schatting al om 700.000 mensen. Natuurlijk kan je bij grote Amerikaanse bedrijven zoals Subway en Amazon hier al mee betalen. Ook in Nederland zijn er steeds meer bedrijven waar dit mogelijk is. Vandaag lees je meer over de mogelijkheden voor betalen met bitcoin in Nederland. 

Een goedgevulde maag met dank aan Bitcoin

Op 22 mei is het Bitcoin Pizza Day. Op deze datum in 2010 vond de eerste commerciële transactie met bitcoin plaats. Laszlo Hanyecz kocht toen twee pizza’s voor 10.000 Bitcoin. Goed om te weten: dit is met de bitcoin koers vandaag de dag bijna gelijk aan 300 miljoen euro. Hier zou je op Thuisbezorgd.nl bijna twee pizza’s per Nederlander voor kunnen kopen. Thuisbezorgd.nl is op dit moment één van de grootste Nederlandse webshops waar je met bitcoin kunt betalen. In Den Haag en Arnhem kun je ter plekke uit eten wanneer je je digitale wallet trekt. Hier accepteert een groot gedeelte van cafés en restaurants al cryptocurrency. Hier komen steeds meer plekken in Nederland bij. 

Webshops en winkels 

Ondanks dat bitcoin nog geen wettig betaalmiddel is in Nederland is het wel mogelijk om er op verschillende plekken mee te betalen. Online is het al mogelijk om bij grote webshops als Bol.com en Zalando te shoppen. Daarnaast zijn er ook nog een groot aantal kleinere webshops die deze optie bieden. Via de kaart van Coinmap vind je alle plekken waar het in Nederland mogelijk is om te betalen met bitcoin. Hier is te zien dat de Randstad en Arnhem veel mogelijkheden bieden.

Wat is BitRefill?

Het blijft niet alleen bij online betalingen en winkels. Via BitRefill kun je verschillende cryptocurrency giftcards kopen. Deze kun je gebruiken om tegoed aan te schaffen voor bijvoorbeeld Ikea of Coolblue. Zelfs de liefde vinden via bitcoin is nu een optie. Je kunt de cryptocurrency kaart namelijk ook gebruiken om een premium abonnement op Tinder te nemen. 

Hoe werkt betalen met Bitcoin?

Ga je bitcoin kopen? Dan worden deze digitale munten in je digitale wallet geplaatst. Met je bitcoin wallet app op je mobiel kan je vervolgens in twee stappen betalen. Je hoeft alleen de QR-code te scannen en dan het bedrag in te vullen wat je wilt betalen. Druk op verzenden en je bedrag is betaald.  


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

The post Analyse: Waar kan je betalen met Bitcoin?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!