De bitcoin (BTC) koers kan men op allerlei manieren analyseren. Analisten kijken naar on-chain activiteiten zoals transactievolumes, technische indicatoren zoals de relative strength index (RSI) maar soms ook naar wat de koers in het verleden heeft gedaan. De analist TradingShot valt bijvoorbeeld op dat de huidige prijsbeweging bijzonder veel wegheeft van de prijsontwikkelingen in 2019.

In 2019 zagen we de bitcoin koers naar $14.000 stijgen om vervolgens een harde correctie richting $6.500 te maken. Deze correctie was het gevolg van zowel handelaren die hun winsten van de voorgaande maanden verzilverden, als paniek op de markt. Deze paniek werd destijds veroorzaakt door Facebooks problemen met wetgevers omtrent zijn Libra cryptocurrency. Ook sprak Trump zich toen negatief uit over bitcoin.

In 2019 zagen we daarnaast een death cross. Dat is wanneer de 50-dagen simple moving average (SMA) onder de 200-dagen SMA duikt. Toch zagen we in 2019, ondanks de negatieve ontwikkelingen, de RSI wel in een stijgende trend zitten. Dit noemt men een bullish divergence. Dit bleek uiteindelijk een signaal te zijn geweest voor een stijging richting de 61,8% Fib level op basis van een Fibonacci retracement getekend vanaf de $14.000 piek tot de $6.500 low.

Gelijkenissen met 2021

Leggen we het scenario dat we in 2019 zagen over dat van vandaag de dag, dan zien we een aantal gelijkenissen. Naast het feit dat we ook nu paniek op de markt hebben, de koers een flinke correctie heeft gemaakt vanaf de $65.000 zone én we een death cross hebben gehad, zien we ook nu weer een bullish divergence.

Mochten we nu weer een stuiter omhoog zien naar de 61,8% Fib level dan zou dit bitcoin naar een prijs tillen van ongeveer $50.000. Of de geschiedenis zich herhaalt blijft afwachten. Wel zagen we de koers de afgelopen dagen een aantal weerstanden breken. Maar zoals altijd geldt; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

The post Analyse: Bitcoin (BTC) koers nu lijkt veel op 2019; zien we binnenkort de $50.000 weer?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!