We nemen iedere week de grootste stijgers en dalers met je door uit de crypto wereld. Hiermee proberen we trends te ontdekken en houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Vorige week vonden we overwegend meer groen terug in de top 100 van coinmarketcap.

De grootste stijgers

Bovenaan de lijst met stijgers staan Compound COMP met een stijging van 71,49%. Verder vinden we XinFin Network XDC (+62,93%), Elrond EGLD (+33,27%), Ethereum Classic ETC (+32,34%) en Aave (+30,62%) terug op deze lijst.

Het is daarnaast ook goed om te benoemen dat Ethereum met ruim 12% gestegen is. Al weken leek het erop dat de koers van ETH langzaam maar zeker omlaag ging, maar deze trend lijkt gebroken vorige week. Hetzelfde kon gezegd worden van bitcoin tot gister toen de koers vanaf een waarde van boven de € 30.000 weer omlaag ging.

De grootste dalers

Bovenaan de lijst met grootste dalers vinden we Theta Fuel TFUEL terug met een daling van 13,72%. Verder staan THETA (-10,97%), AMP (-9,40%), CELO (7,67%) en Dogecoin (-6,22%) terug op de lijst.

Deze dalingspercentages zijn aanzienlijk kleiner dan de tegenhangers in de lijst met grootste stijgers. Hier vinden we geen hele opvallende dalingen terug. Wel is het goed om op te merken dat Dogecoin heel geleidelijk omlaag gaat in waarde vanaf het hoogtepunt op 8 mei dit jaar. Het staat ruim € 0,30 lager dan toen.

De markt

Als we naar de algemene markt kijken is er wat betreft de markt cap niets spannends gebeurt. De totale market cap stond zeven dagen geleden op 1.151 miljard en dit is nu 1.204. De bitcoin dominantie daarentegen is wel iets omlaag gegaan. Zeven dagen geleden stond dit percentage op 47,12%. Op dit moment is dat 44,87%. Zo op het eerste gezicht heeft vooral Ethereum hier een hapje uit genomen. De dominantie van ETH ging van 16,81% naar 18,44%.

Er zijn in de afgelopen week een aantal interessante dingen gebeurt. Zo moest Binance op zoek naar een nieuwe bankpartner, gingen Musk en Dorsey in gesprek over bitcoin en schreven we over de gevolgen van de mining crackdown in China.  

Het artikel De grootste stijgers en dalers uit de crypto wereld (week 26) verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!