De naar verluidt eerste gedecentraliseerde exchange Cardax, dat op Cardano (ADA) gelanceerd zal gaan worden, heeft $1,5 miljoen opgehaald tijdens een community token sale. Het Nederlandse project verwacht de exchange in het derde kwartaal te kunnen lanceren.

Cardax kan vergeleken worden met exchanges als Uniswap en PancakeSwap, handelsplatformen die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Exchanges als Binance zijn gecentraliseerd en hebben dus een centrale partij nodig die de handel faciliteerd. Op gedecentraliseerde exchanges, ook wel bekend als DEX’s, is dit niet het geval.

Cardano is als netwerk nog volop in ontwikkeling. Zo heeft het nog geen smart contracts en dus kunnen dergelijke applicaties nog niet op het netwerk draaien. Het ecosysteem bereidt zich echter voor op de lancering van smart contracts die binnenkort plaats moet gaan vinden. ADA houders kunnen bijvoorbeeld stemmen op projecten die financiering moeten ontvangen voor een verdere ontwikkeling. Zodra smart contracts worden gelanceerd zullen er dus al veel projecten klaarstaan om aan de slag te gaan. Cardax zelf won al eens zo’n stemronde.

Cardax haalde de $1,5 miljoen op via een community token sale. Het project zal uiteindelijk een platform bieden gebaseerd op het Extended Automated Market Maker (EAMM) protocol. De bedoeling is dat handelaren tokens gebaseerd op Cardano gemakkelijk kunnen verhandelen. Sinds de Mary update worden deze native tokens ondersteund op Cardano.

Ook zullen gebruikers liquidty providers kunnen worden. Dit houdt in dat zij hun crypto kunnen uitlenen en hier rente over ontvangen. Dit is vergelijkbaar met de mogelijkheden die andere exchanges gebaseerd op Ethereum (ETH) en Binance Smart Chain (BSC) bieden.

Cardax wil in het derde kwartaal lanceren. Dit valt samen met de verwachte lancering van Cardano smart contracts. Oprichter Charles Hoskinson verwacht dat de grote Alonzo update nog eind augustus, begin september kan gaan plaatsvinden.

The post Analyse: Eerste Cardano (ADA) DEX haalt $1,5 miljoen op, lancering mogelijk nog in dit kwartaal
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!