De koers van Axie Infinity (AXS) heeft de laatste tijd een enorme stijging laten zien. Dit terwijl de algehele crypto markt al maanden in dezelfde price range vastzat. Axie Infinity is een spel waarin spelers digitale beestjes, Axie’s, kunnen verzamelen. Het spel is gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk en non-fungible tokens (NFT) staan centraal.

Enorme groei

Niet alleen de koers van Axie Infinity is enorm gestegen de afgelopen maanden. Ook de hoeveelheid gebruikers is explosief gestegen. Volgens ontwikkelaar Sky Mavis heeft het spel al 1 miljoen actieve dagelijkse gebruikers op dit moment. Zeker tweederde van de gebruikers bevindt zich op Android en de rest voornamelijk op Windows.

Vooral de snelheid waarmee de hoeveelheid gebruikers is gegroeid is opmerkelijk. Op 8 juni stelde Mavis dat er iets meer dan 100.000 actieve dagelijkse gebruikers op het platform waren. In slechts twee maanden tijd is dat getal dus met een factor 10 gegroeid. 

NFT wallets

Hoewel het spel gratis te downloaden is zijn gebruikers wel genoodzaakt om een team van drie Axie’s samen te stellen voordat er daadwerkelijk gespeeld kan worden. Deze Axie’s zijn als NFT te koop en kosten per stuk zo’n $200 tot enkele duizenden dollars. Niet goedkoop dus. 

Op 2 augustus heeft Mavis bekend gemaakt hoeveel wallets daadwerkelijk in het bezit zijn van deze Axie’s. Toen waren dit zeker 836.000 wallets. Het lijkt er dus op dat een significant deel van de dagelijkse actieve gebruikers ook in het bezit is van deze NFT’s.

Volgens de marketplace van Axie Infinity is het NFT transactie volume van de afgelopen dagen een gigantische $1 miljard. CryptoSlam, stelt echter dat dit volume slechts $740 miljoen is. Feit blijft, dit zijn enorme getallen en getuigt van de mate waarin het spel groeit.

De snelle groei van het spel is ook terug te zien in de koers van de governance token AXS. Op 1 januari van dit jaar was de prijs van AXS $0,59. Op een gegeven moment aan het einde van juli was dit gestegen tot $52. Dat is een stijging van 8700%.

The post Analyse: Axie Infinity (AXS) bereikt 1 miljoen gebruikers, groeit met een factor 10 sinds juni
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!