De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt twee Amerikanen aan in wat het zijn allereerste rechtszaak in de decentralized finance (DeFi) markt noemt.
NEWS
Our first case re: securities using DeFi Tech
Today, we charged 2 men & their Cayman Islands company for raising $30 million through fraudulent offerings using smart contracts and so-called “decentralized finance” (DeFi) technology.
https://t.co/wvh6d3u0A1 pic.twitter.com/Bvn6598nqg
— SEC (@SECGov) August 6, 2021
Volgens de SEC maken Gregory Keough en Derek Acree van DeFi Money Market zich schuldig aan de illegale verkoop van maar liefst $30 miljoen aan securities. In andere woorden; de twee heren verkochten volgens de SEC investeringscontracten zonder vergunning. Ook moederbedrijf Blockchain Credit Partners wordt aangeklaagd.
De SEC beschuldigt de twee figuren van dat ze een verkeerde voorstelling van zaken gaven aan hun investeerders. DeFi Money Market gebruikte smart contracts om twee verschillende cryptocurrencies te verkopen: mTokens en DMG “governance” tokens. DeFi Money Market beloofde rente aan investeerders die het bedrijf zou ophalen door de winst uit de verkoop van de tokens te investeren in “real world” activa als autoleningen.
Echter waren volgens de SEC de koersen te volatiel en kon de activa niet gebruikt worden om te investeren. De beide heren gebruikte vervolgens andere fondsen om in de autoleningen te steken. Echter gaven de heren dit niet door aan hun investeerders en konden zij dus geen rente verdienen.
“Volledige en eerlijke openbaarmaking blijft de hoeksteen van onze effectenwetten – ongeacht welke technologieën worden gebruikt om die effecten aan te bieden en te verkopen. Dit stelt beleggers in staat weloverwogen beslissingen te nemen en voorkomt dat uitgevende instellingen het publiek misleiden over de bedrijfsvoering.”
Aldus Gurbir S. Grewal, directeur van de SEC Enforcement Division. De rechtszaak is wellicht een teken dat de SEC harder wil optreden tegen de crypto markt en meer onder de effectenwet wil laten vallen. DeFi wordt dus hier niet van uitgezonderd, al zal dat grotendeels te maken te hebben de mate van (de)centralisatie. Daniel Michael van de SEC zegt:
“De federale effectenwetten zijn met gelijke kracht van toepassing op eeuwenoude fraude verpakt in de nieuwste technologie van vandaag. Hier hebben de etikettering van het aanbod als gedecentraliseerd en de effecten als governance-tokens ons er niet van weerhouden ervoor te zorgen dat DeFi Money Market onmiddellijk werd stilgelegd en dat investeerders werden terugbetaald.”
The post Analyse: Twee Amerikanen aangeklaagd voor verkoop van miljoenen aan crypto in allereerste DeFi rechtszaak van SEC
appeared first on Crypto-Insiders.