Sinds 21 juli gaat de prijs van bitcoin weer de goede kant op. En dat is eigenlijk een understatement:Bitcoin steeg met ruim 50%! Natuurlijk moet je na een 50% daling een 100% stijging realiseren om weer op de oude prijs te komen. Dus we zijn al op de helft.
Als het zo door blijft gaan haalt bitcoin binnen een paar weken alweer een All Time High. Maar is dat wel mogelijk? We lijken vooralsnog op een taaie weerstand te stuiten. Waar komt die vandaan? Wat kan bitcoin de komende weken gaan doen? We kijken even naar de data.
Goede verwachtingen
In de weekgrafiek hieronder, in dollar en voor elke week een kaars, is een aantal interessante gebeurtenissen af te lezen. Ten eerste is te zien dat bitcoin er vorige week in geslaagd is ruim boven de EMA21 (groene lijn) te sluiten. EMA staat voor Exponential Moving Average en is een gewogen voortschrijdend gemiddelde over een aantal kaarsen, hier 21. Dit is een sterk bullish signaal.
Ten tweede is zichtbaar dat de bitcoin koers momenteel weerstand ondervindt van prijsniveau 43.800 dollar (37.240 euro), zie de rode pijl. Dit is hetzelfde prijsniveau dat de eerste poging tot steun gaf tijdens de daling van een paar maanden geleden, zie groene pijl. Dus het is niet geheel vreemd dat hier nu weerstand komt.
Ten derde stevent de week-MACD (onderste grafiek) af op een kruising van de signaallijn. Dat wil zeggen: het verschil van de korte en langetermijngemiddelden van de prijs (de MACD, de blauwe lijn in de onderste grafiek) staat op het punt boven de korte termijn gemiddelde van de MACD zelf (de oranje lijn in de onderste grafiek) te komen. Lees hier een uitgebreide uitleg hoe de MACD te lezen.
In het verleden bracht een kruising van de MACD met de signaallijn op weekniveau al vaker een gigantische bull-run. Dat schept toch verwachtingen. We kijken even op dagniveau voor meer details.
Oude steun, nu weerstand
Omdat we nu even heel ver uitzoomen hebben we in de daggrafiek hieronder de prijs weergegeven met een lijn in plaats van de gebruikelijke kaarsen. In de twee linker cirkels is te zien dat de prijs in februari twee keer steun vond op 44.800 dollar (38.091 euro).
De rechter cirkel laat zien dat bitcoin daar nu juist weerstand van ondervindt. Is de weerstand zo sterk dat de bull-run nu al gestuit is? We kijken nog even op de daggrafiek met wat meer details.
RSI toont flinke stijging
In de volgende daggrafiek toont de prijs en de huidige weerstand (boven), en de RSI (onder), dat staat voor Relative Strength Index, dit is een maat voor de koopkracht.
De oranje lijn benadrukt de flinke stijging in de RSI. Data uit het verleden laat zien dat zo een beweging doorgaans niet snel weer voorbij is.
Niets is zeker, maar het lijkt erop dat bitcoin nu even een verwachte weerstand moet slechten om vervolgens zijn weg naar boven weer te hervatten. Waar onderweg nog wel wat weerstand valt te verwachten om en nabij de 49.000 dollar (41.662 euro). Mocht de daling toch inzetten dan is er het prijsniveau van 42.200 dollar (35.880 euro) om dat weer op te vangen.
The post Bitcoin analyse: Nieuwe all time high binnen paar weken mogelijk? appeared first on BTC Direct | Nieuws.