NFT’s (Non-Fungible Tokens) zijn op dit moment erg populair en dat merken ze ook bij OpenSea. OpenSea, een NFT marktplaats, is de eerste met een maandelijks handelsvolume van boven de $1 miljard. Hierdoor is OpenSea met afstand de grootste NFT marktplaats wereldwijd. 

Vanaf mei al is OpenSea de marktplaats met het meeste handelsvolume. Het verschil met de concurrentie is sindsdien steeds groter geworden. De totale NFT markt heeft tot nu toe in augustus een volume van $1,27 miljard gezien. Veruit het grootste gedeelte hiervan, namelijk $1,23 miljard, werd verhandeld via OpenSea. ‘S Werelds grootste NFT marktplaats zag het handelsvolume van juli tot augustus stijgen met 286%. 

De hard groeiende cijfers gaan gepaard met steeds meer interesse. Volgens de gegevens van The Block is er nog nooit zo vaak naar de zoekterm ‘OpenSea’ gezocht op Google als deze maand. Het lijkt er op dat meer en meer mensen een NFT in bezit willen hebben.

NFT gekte

Dat de NFT markt de laatst tijd zo ontzettend populair is, is wel duidelijk wanneer er naar de sterke groei op OpenSea wordt gekeken. De hype wordt echter helemaal duidelijk door de extreme bedragen die voor sommige collecties wordt betaald. Zo was recent al op Crypto Insiders te lezen dat digitale tekeningen van rotsen, EtherRocks genoemd, voor honderdduizenden dollars verkocht worden. 

De bedragen die de rondte gaan bij een andere NFT collectie, genaamd CryptoPunks, gaan nog wat verder. Daar wordt doodleuk 1.700 ETH (zo’n $5,6 miljoen) geboden op een van de ‘Punks’. Deze bedragen niet niet eens uitzonderlijk in de huidige markt.

Steeds meer bedrijven hebben zich de laatste tijd gestort op de NFT markt. Zo werd al bekend dat Dolce & Gabbana het eerste modehuis is met een NFT collectie. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk voor Marvel fans om Spider-Man te verzamelen in de vorm van NFT’s. Meer superhelden zullen volgen. Daarnaast kwam vandaag ook het nieuws naar buiten dat Visa een NFT heeft gekocht! De NFT gekte gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even door.

The post Analyse: OpenSea eerste NFT marktplaats met handelsvolume boven de $1 miljard, NFT gekte houdt aan
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!