The Dogecoin Foundation neemt afstand van een nieuw cryptocurrency project genaamd Dogecoin 2.0 (DOGE2). De organisatie dreigt zelfs juridische stappen te ondernemen als deze nieuwe “meme crypto” niet van naam verandert.

The Dogecoin Foundation publiceerde op 31 augustus het volgende statement:

“Zoals altijd verwelkomt de Dogecoin Foundation nieuwkomers in de crypto-sector, maar dit project heeft geen verband met of enige relatie met Dogecoin. Om de Dogecoin gemeenschap te beschermen tegen misleiding en om de Dogecoin naam te beschermen tegen mogelijk misbruik, hebben we onze merkbeschermingsadvocaten gevraagd contact op te nemen met de ontwikkelaars van het ‘Dogecoin 2.0’ product.”

Dogecoin 2.0 beschrijft zichzelf als een crypto met een “duurzamer structuur” dan zijn “enigszins opgepompte voorganger.” Het Twitteraccount van DOGE 2.0 heeft de brief van de Foundation gepubliceerd:

“In het beste geval is dit niets meer dan opportunisme en een poging om je betrokkenheid met Dogecoin verkeerd voor te stellen en te profiteren van de zwaarbevochten goedwilligheid en reputatie van onze klant.”

Aldus de advocaten van de Dogecoin Foundation. Ze eisen in de brief dat DOGE 2.0 per direct de naam verandert. De organisatie geeft DOGE 2.0 tot 3 september de tijd om te bevestigen dat zij gehoor zullen geven anders worden verdere juridische stappen ondernomen.

De DOGE2 koers lijkt ondertussen sterk te genieten van alle aandacht. De koers staat maar liefst 250% in de plus vandaag. Dogecoin 2.0 lanceerde in mei dit jaar op de Binance Smart Chain (BSC).

De Dogecoin Foundation werd onlangs heropgericht met enkele bekende namen uit de industrie als Etheruem (ETH) oprichter Vitalik Buterin en Jared Birchall die Elon Musk vertegenwoordigd als adviseurs. Buterin zei gisteren nog het volgende over Doge:

“Persoonlijk hoop ik dat doge snel kan overschakelen naar PoS, misschien met behulp van ethereum-code. Ik hoop ook dat ze de jaarlijkse PoW-uitgifte van 5 miljard per jaar niet annuleren, maar in een soort DAO stoppen die wereldwijde publieke goederen financiert. Zou goed passen bij het niet-hebzuchtige, heilzame ethos van dogecoin.”

The post Analyse: Dogecoin Foundation eist dat Dogecoin 2.0 van naam verandert, DOGE2 koers schiet 250% omhoog
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!