We beginnen er tegenwoordig bijna ieder artikel mee, en dat komt doordat het de waarheid is. DeFi is een gigantische opkomende markt waar steeds meer mensen gebruik van maken. Nieuwe toepassingen worden bijna dagelijks gemaakt en het nut van dergelijke applicaties wordt steeds duidelijker. 

Een belangrijk probleem in de DeFi wereld is alleen de manier waarop applicaties op verschillende blockchains met elkaar communiceren. Ethereum is de grootste blockchain met smart contracts. Andere chains zoals Polkadot zijn in opkomst. Clover Finance werkt aan een product dat alle verschillende DeFi applicaties met elkaar in verbinding moet brengen.

We nemen in dit artikel daarom Clover Finance door. We gaan in de op de Clover Finance verwachting, de use-case en de potentie voor de toekomst. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de mogelijke waarde in de toekomst.

Wat is Clover Finance?

Clover Finance is een project dat de basis legt voor een moeiteloze samenwerking tussen de verschillende DeFi applicaties (dApps). Of ze nu gemaakt zijn op Ethereum of Polkadot, DeFi applicaties zouden voor het gemak van de gebruikers aan de achterkant gemakkelijk moeten kunnen communiceren.

Het project zet zich in om de drempel voor de ontwikkeling van dApps te verlagen en het gemak voor de eindgebruiker te verhogen. Een belangrijke schakel hierin is de wallet. Hier moeten gebruikers vanuit één interface de talloze dApps en hun toepassingen kunnen gebruiken. De CLV token is hierbij de currency.

Belangrijke uitdagingen van de DeFi wereld moeten hiermee opgelost worden:

  • Drukte op het netwerk. De ‘verstoppingen’ op een netwerk moeten door de interoperabiliteit verbeterd worden.
  • Succesvolle applicaties zijn afhankelijk van het netwerk waarop ze gemaakt zijn. Neemt iemand de plek van Ethereum in dan zou dat het einde kunnen betekenen van een applicatie die veel gebruikt wordt.
  • Na verloop van tijd treedt er centraliteit in bij de projecten. Ontwikkelaars krijgen meer macht en een bestuur van een select gezelschap neemt de leiding over het project over.

Het doel van Clover Finance is om hét portaal voor Decentralised Finance te worden. De schaalbaarheid wordt opgelost omdat het project gemaakt is op Polkadot en voor de eindgebruiker komt met behulp van de wallet DeFi dichter in de buurt. De drempel wordt lager om gebruik te maken van de verschillende dApps zoals ‘lending’, staking en yield farming.

Vanuit de wallet van Clover Finance kan een gebruiker eenvoudig verschillende data, accounts en bezittingen beheren. De Clover Finance token (CLV coin) is de token die binnen de app gebruikt wordt om transacties te doen. Ook kan de token gebruikt worden om te stemmen over de richting van het project zodat het volledig in handen is van de gemeenschap zelf. 

Clover Finance koers

Clover Finance is tot stand gekomen vanuit een token sale. Deze werd gehouden op 4 mei 2021 en hierbij werd $ 57,4 miljoen opgehaald. Gedurende deze token sale konden beleggers 1 CLV coin kopen voor $ 0,2. In totaal is er 17,5% van alle tokens verkocht die dag. De actuele Clover Finance koers is $ 1.32

Van alle tokens is 49% gereserveerd voor de gebruikers. Deze tokens komen via het ecosysteem ter wereld. 17,5% is zoals gezegd via een token sale ter wereld gekomen. 4% via een seed investment ronde, 6% via een private sale en de overige 7,5% via een exchange offering. 15% van alle tokens is voor het team en de vorige 18,5% is bedoeld voor de foundation.

De CLV coin vinden we vanaf halverwege juli 2021 terug op coinmarketcap. Wat opvalt is dat de token direct na lancering een behoorlijke sprong omhoog heeft gemaakt. De all time high van Clover Finance is $ 23.20 (May 10, 2021). De koers werd 132 dagen geleden bereikt en het koersverschil met de CLV all time high is 178.47% .

Het is verstandig om deze koersdata in de gaten te houden. Hoe beter je dit volgt, hoe makkelijker het is om trends te ontdekken. Zie jij ze eerder dan de anderen? Dan kun je hiervan profiteren. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.42%. Hieronder vind je de Clover Finance koersgrafiek. 

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Clover Finance verwachting 2021 – 2026

Het is erg lastig om een exacte Clover Finance koers verwachting te schetsen. Ten eerste is de koers nog relatief jong en daarnaast is het project actief op een jonge markt, die van de DeFi. Hoe deze wereld zich door blijft ontwikkelen de komende jaren blijft gissen en datzelfde geldt dus ook voor de verwachting van Clover Finance.

Wel kunnen we kijken naar bijvoorbeeld de use-case. Veel van de decentrale applicaties worden in een silo gemaakt. dApps op Ethereum kunnen niet communiceren met apps op andere chains en dat is zonde. Het is dan ook een interessante use-case om deze applicaties te laten samenwerken vanuit één systeem.

Om de DeFi wereld daadwerkelijk bij het grote publiek onder de aandacht te krijgen en te zorgen voor échte adoptie zijn er oplossingen nodig. Clover Finance is een van de projecten die hieraan werkt en slaat het aan? Dan merken we dit direct in de CLV waarde. Het lijkt nu alleen nog te vroeg om er echt iets zinvols over te zeggen. 

DeFi is een nieuwe wereld die op de korte termijn gekke sprongen kan maken. Op de lange termijn lijkt het de weg omhoog in te zetten en de Clover Finance crypto verwachting kan meegroeien als het team de benodigde oplossingen weet te bieden.

Het is daarom op de korte termijn lastig om een precieze voorspelling te doen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Clover Finance verwachting voor 2021. Als we verder kijken in de toekomst en naar koersstijgingen in het verleden zouden we een andere conclusie kunnen trekken. Wat betreft de Clover Finance verwachting voor 2026 zou dit wel eens vele malen hoger uit kunnen komen dan de huidige waarde.

In het verleden zijn namelijk talloze projecten met 100+% gestegen. Of dit ook voor de CLV token geldt weten we natuurlijk niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat als de DeFi wereld blijft groeien zoals het nu doet dat de taart ook groter wordt. Hoe groot de hap is die Clover Finance hieruit neemt ligt voor een groot gedeelte aan het project en ontwikkeling door het team zelf.

* Currency in USD
Historical Price for Clover Finance
Date Open Close High Low Volume

Clover Finance coin

De Clover Finance coin wordt op het netwerk gebruikt om de transacties te doen. Binnen de applicatie hoef je daarom maar één currency te gebruiken om al je tegoeden en applicaties te beheren. Ook dient de CLV tokens als eigenaarschap van het netwerk. Iedereen die de token bezit kan meebeslissen over de richting van het project. Hierdoor blijft het decentraal en heeft niet één entiteit de volledige controle in handen.

We zijn ingegaan op de use-case en de wereld van de DeFi. Daarnaast is het ook altijd verstandig om te kijken naar de Clover Finance coin en de data die hierbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan de token supply en de market cap.

In het algemeen geldt dat hoe schaarser een coin is, hoe beter dit op de lange termijn is voor de waarde van de coin. In het geval van de CLV coin is er een huidige supply van 128,777,778 CLV op een totale supply van 1,000,000,000 CLV.

De market cap van de Clover Finance coin is $ 170,277,474. Het is goed om dit in de gaten te houden zoals ik eerder ook al aangaf. Zie je hier een plotselinge stijging of daling? Dan weet je dat er iets aan het gebeuren is en kun je hierop inspelen. In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de CLV token -13.22%.

CLV coin kopen

Clover Finance kan een interessant project zijn om toe te voegen aan je portfolio. Ik hoop dat ik je met de informatie op deze pagina een beter beeld heb gegeven over het project, de coin en de potentie. Wil je Clover Finance kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Nog geen account? Maak die dan hier gratis aan en ontvang direct € 1000 aan handelskosten cadeau.

Het artikel Clover Finance verwachting: wat gaat de CLV koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!