Er wordt weer een bekende internet “meme” binnenkort geveild als een zogenaamde non-fungible token (NFT). Ditmaal gaat het om “Side-eyeing Chloe,” het meisje dat tamelijk bedenkelijk de camera inkijkt:

De foto is afkomstig van een filmpje uit 2013. Chloe Clem, inmiddels 10 jaar oud, werd toen door haar moeder gefilmd, die een verassingreisje naar Disneyland aankondigde in de auto. Chloe’s zus huilde van blijdschap, maar Chloe zelf was minder onder de indruk. De foto van haar reactie werd vervolgens een internetsensatie. Haar moeder zegt tegen de BBC:

“Ik opende Tumblr en er waren alleen maar pagina’s en pagina’s van Chloe’s gezicht. Het was heel raar, heel overweldigend. Mijn familie en vrienden stuurden me deze memes – tot op de dag van vandaag sturen ze me nog steeds de memes van Chloe die ze op internet zien.”

De foto wordt nu geveild als een NFT op het Ethereum (ETH) netwerk. Een non-fungible token is een cryptocurrency token die niet-inwisselbaar is. Elke NFT is uniek waardoor het kan dienen als een soort digitaal eigendomsbewijs dat wordt vastgelegd op de blockchain van Ethereum.

Dit is niet hetzelfde als een copyright en wordt (vooralsnog) ook niet wettelijk erkent met eigendomsrechten. Desondanks is de NFT markt dit jaar geëxplodeerd, het biedt namelijk veel artiesten een nieuwe manier om hun kunst te verkopen. Klik hier om verder te lezen wat NFT’s precies zijn.

Hoeveel gaat de veiling opleveren voor Chloe?

De veiling van Side-eyeing Chloe start met een bod van 5 ETH, momenteel zo’n $15.500 (€13.250) waard, maar dit bedrag kan nog sterk oplopen tijdens de veiling. Dat zagen we ook al eerder met dergelijke NFT veilingen gebeuren. De veiling zal plaatsvinden op Foundation.app, het is nog onbekend wanneer deze precies van start gaat.

“Het is een coole kans, vooral als er een Chloe-fan is die van deze meme houdt, dan kunnen ze deze bezitten. Zelfs Chloe heeft gezegd ‘dat is best cool’ – het is typisch iets voor een tienjarige om te zeggen.”

Aldus de moeder van Chloe, die daaraan toevoegt dat de opbrengsten naar haar opleiding zullen gaan:

“Chloe zegt: ‘Ik zou graag een paard willen kopen, ik zou graag een Walt Disney World willen bouwen’, maar ik zou haar gewoon door de universiteit willen helpen.”

Onlangs werd nog de bekende “doge meme,” het plaatje dat voor dogecoin (DOGE) gebruikt wordt, voor maar liefst $4 miljoen geveild. Later werd deze NFT opgesplitst in DOG tokens die heel even gezamenlijk zelfs $500 miljoen waard waren. De DOG koers zakte later echter behoorlijk in.

The post Analyse: Ook “Side-eyeing Chloe” meme geveild als NFT op Ethereum (ETH), hoeveel zal dit opleveren?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!