Een paar jaar geleden was een enkele bitcoin (BTC) nog voor slechts een paar dollar op de kop te tikken. Sindsdien is de prijs bijna exponentieel gestegen en zijn er nog maar weinig mensen met meer dan een hele bitcoin in het bezit.

Extreem weinig mensen hebben bitcoins die zij jaren geleden hebben gekocht nog steeds in hun bezit. Veel van hen zijn zelfs de toegang tot hun bitcoin wallets kwijt en zodoende zal hun schat nooit meer gevonden worden. Soms loopt het beter af en zijn investeerders na jaren ineens miljonair.

Slapende wallet geactiveerd

Het lijkt er sterk op dat iets dergelijks onlangs heeft plaatsgevonden. Volgens de Whale Alert dienst, dat de wallets van groot bezitters in de gaten houdt, is er onlangs een bitcoin wallet geactiveerd die 8,8 jaar niet actief is geweest. Op de wallet staan maar liefst 400 bitcoins.

Jaren geleden hadden deze bitcoins een marktwaarde van zo’n $4,300. Inmiddels is de waarde van deze bitcoin wallet opgelopen tot een astronomische $17,4 miljoen. Dat is een factor 4000!

Uiteraard is de identiteit van de bezitter van de wallet onbekend. Het is daarom ook niet te zeggen waarom deze investeerder na bijna 9 jaar pas weer zijn bitcoin wallet activeerde. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de wallet simpelweg jarenlang in cold storage lag. Ook is het in het verleden wel eens voorgekomen dat iemand een gevangenisstraf kreeg om vervolgens bij de vrijlating ineens bitcoinmiljonair te zijn. 

Dit jaar hebben we relatief vaak gezien dat inactieve bitcoin wallets ineens weer tot leven kwamen. In de eerste helft van 2020 zijn er al tenminste drie gigantische bitcoin wallets geactiveerd met in totaal meer dan $110 miljoen aan bitcoins. Uiteraard valt dit ook samen met de enorme prijsbeweging omhoog die bitcoin het afgelopen jaar heeft laten zien. 

The post Analyse: Heeft iemand de bitcoin (BTC) loterij gewonnen? Wallet is na bijna 9 jaar ineens weer actief
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!