Centrale exchanges zijn flink gegroeid in populariteit sinds de opkomst van cryptocurrency in de afgelopen jaren. Steeds meer mensen vertrouwen hun crypto tegoeden toe aan deze bedrijven en gebruiken de exchanges om te handelen. Het probleem hierbij is alleen dat je de controle over je cryptocurrency ook weggeeft op het moment dat je ze naar de exchange overboekt.
Op decentrale exchanges kun je met behulp van protocollen en smart contracts in cryptocurrency handelen zonder dat je de controle over je tegoeden hoeft over te dragen. Technisch is dit alleen lastig om goed voor elkaar te krijgen, helemaal in vergelijking met de centrale exchanges.
Uniswap is hierin geslaagd en is op dit moment een van de populairste platformen op het gebied van Decentralized Finance (DeFi).
In dit artikel gaan we in op Uniswap en de technieken die het gebruikt om veilige ‘swaps’ te kunnen faciliteren. Daarnaast nemen we de Uniswap verwachting en de UNI coin. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven van het project en de potentie voor de toekomst.
Wat is Uniswap?
Uniswap is een decentrale exchange gebaseerd op Ethereum waarop je ERC-20 tokens met elkaar kunt ‘swappen’ / omruilen. Je kunt op de Uniswap exchange dus tokens voor elkaar omruilen zonder dat je hiervoor iemand hoeft toe te vertrouwen met je tokens.
Uniswap is open-source software en maakt het mogelijk voor de gebruikers om zonder ‘orderbook’ of centrale partij te handelen in cryptocurrency. Op de Uniswap exchange handel je niet ‘tegen’ andere gebruikers, maar met een ‘automated liquidity protocol’.
Uniswap is geen bedrijf maar een protocol. Het is dan ook niet nodig om een aanvraag te doen om je ERC-20 tokens op de decentrale exchange te plaatsen. Dit is mogelijk voor iedere coin zonder dat hiervoor een vergoeding betaald moet worden of iets dergelijks.
Dit is een groot voordeel voor (nieuwe) projecten. Het kan erg duur en lastig zijn om op centrale exchanges geplaatst te worden. Hierdoor is het voor de eindgebruiker moeilijker om de coin te kopen, en dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn.
Hoe werkt Uniswap?
Uniswap werkt met een techniek die ‘constant product market maker’ genoemd wordt. Het protocol werkt niet met een orderbook om een markt te maken maar het werkt met liquidity pools en liquidity providers. Dit is een pot waarin geld gestopt wordt waarmee de markt gemaakt wordt en waarmee liquiditeit voor die markt gegarandeerd is. Een voorbeeld van zo’n markt is bijvoorbeeld de Ethereum / Tether markt (ETH/USDT).
De liquiditiy providers zijn gebruikers die hun tegoed kunnen toevoegen aan de pot en hiervoor aanspraak maken op een gedeelte van de handelskosten die gemaakt worden. Iedereen mag een liquidity provider zijn en kan dus handelskosten verdienen.
Op het moment dat een liquidity provider tegoeden inlegt om de pot te vullen ontvangt diegene hiervoor ‘liquidity tokens’. Dit is het equivalent van het tegoed dat aan de liquidity pool is toegevoegd. Deze tokens kunnen later weer omgewisseld worden voor de ingelegde tegoeden.
Op de Uniswap netwerk wordt met behulp van deze liquidity pools de prijs op de markt bepaald. Het belangrijkste om hierbij te onthouden is dat in een pool de totale liquiditeit gelijk moet blijven. Deze wordt opgemaakt aan de hand van de coins in de liquidity pool, in het eerder genoemde voorbeeld zijn dit Ethereum en Tether. Martk: ETH/USDT = totale liquiditeit.
Op het moment dat jij een order plaats voor Ethereum komt er meer USDT op de markt. Omdat de totale liquiditeit gelijk blijft betekent dit dat de waarde van Ethereum omhoog gaat en zo wordt de markt gemaakt op Uniswap.
Hoe Uniswap gebruiken?
Op het moment dat je Uniswap wilt gebruiken moet je je Ethereum wallet verbinden met het platform. Op dat moment kun je iedere coin die in de wallet staat automatisch omruilen voor de andere. Voor elke trade betaal je op dit moment ongeveer 0,3% handelskosten en deze kosten komen terug in de liquidity pool welke opgenomen kunnen worden door de liquidity providers.
Uniswap koers
Uniswap is begonnen zonder een token sale of een ICO. De nieuwe UNI coins worden vrijgegeven via een vast schema. Daarnaast heeft het een grote airdrop gehouden voor mensen die het project voor 1 september 2020 gebruikt hebben. Iedere wallet verbonden aan de exchange kon 400 UNI coins claimen. Dat is een behoorlijk bedrag met de actuele Uniswap waarde van $ 25.03.
De eerste notering van Uniswap op coinmarketcap vinden we terug op 18 september 2020. Eén UNI coin was destijds ongeveer $ 6,90 waard. Je kunt je voorstellen hoeveel je hieraan verdient had als je meegedaan had met die Airdrop. Op dit moment heeft Uniswap plaats 14 ingenomen op de lijst met grootste crypto projecten.
In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.09%. De Uniswap All Time High staat op $ 44.92 (May 3, 2021). Deze koers werd 156 dagen geleden bereikt. Het project heeft op dit moment een totale market cap van $ 13,025,788,187.
Het is belangrijk om deze koersdata in de gaten te houden. Zie jij als eerste grote veranderingen in de trend? Dan kun je hiervan profiteren. De meeste mensen kijken enkel naar hype. Met deze informatie heb je dus een duidelijk voordeel. Je vindt daarom hieronder de Uniswap koersgrafiek.
-
Zoom
-
Type
Uniswap verwachting 2021 – 2026
Zoals ik in bijna ieder artikel begin moet ik hier ook direct vertellen dat het heel lastig is om een exacte Uniswap koers verwachting te doen. Op de korte termijn gaat dit helemaal op omdat o.a. het laatste Uniswap nieuws veranderingen in de algemene crypto markt hier grote invloed op hebben. Veel verstandiger is het om te kijken naar de use-case en de markt waar Uniswap in actief is.
Om hier maar gelijk op door te gaan. De markt van de DeFi is gigantisch en het lijkt erop dat dat in de toekomst alleen maar groter wordt. Steeds meer nieuwe projecten ontstaan er en de nieuwe toepassingen (en dus coins) blijven maar komen. Uniswap is qua volume een van de grootste decentrale exchanges ter wereld en de kans is aanwezig dat dat ook zo blijft.
Alle nieuwe projecten willen namelijk voor een zo’n groot mogelijk publiek beschikbaar zijn. Uniswap heeft zich inmiddels dusdanig goed gepositioneerd dat ze daarvoor niet om Uniswap heen kunnen. Hoe meer de exchange gebruikt wordt, hoe beter dit ook is voor de UNI token.
Als we naar de Uniswap verwachting voor 2021 kijken is dit lastig te voorspellen. Met name op een dergelijke korte termijn is het nieuws rondom Uniswap belangrijk. Ook het uitbreken van een mogelijke nieuwe bear markt en andere zaken kunnen ervoor zorgen dat de koers plotseling hard kan stijgen of dalen.
Als we echter verder kijken een Uniswap verwachting voor 2026 doen wordt dit al anders. Uniswap heeft een goede positie in de markt en dit is vaak positief voor de koers. Stijgingen van + 100% of zelfs het meervoud hiervan zijn in het verleden al vaker voorgekomen.
Weet Uniswap haar marktpositie te behouden en mee te ontwikkelen met de markt? Dan lijkt de rek er voor het project nog niet uit. Dit samen met de algemene trend van de groei van de DeFi markt zorgt dit voor hoge UNI coin verwachtingen.
Date | Open | Close | High | Low | Volume |
---|
UNI coin
De UNI coin is de governance token op het netwerk. Gebruikers betalen in deze token transactiekosten en kunnen het gebruiken om de richting van het project te bepalen. Ook kun je het dus wel zien als een aandeel in het netwerk.
Standaard wordt er 0,3% betaald voor een transactie. Deze opbrengsten zijn voor de mensen die liquiditeit verzorgen op de Uniswap exchange. Dit kun je doen door je Uniswap coin te staken. Hoe meer mensen er deelnemen aan dit staken, hoe lager de beloning relatief wordt. Toch kan het heel interessant zijn om dit te doen gezien het hoge handelsvolume.
We hebben het eerder in dit artikel gehad over de use-case en de DeFi markt. Allemaal belangrijke zaken om in acht te nemen bij je keuze om eventueel de Uniswap crypto te kopen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de UNI coin zelf.
Dit is uiteindelijk de coin die je gaat kopen en waarvan je wilt dat het in waarde toeneemt. Een goed uitgangspunt is altijd de schaarste. Dit kun je bekijken door de huidige supply (32,588,857 COIN) te vergelijken met de maximale supply (100,000,000 COIN). Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe beter dit vaak is voor de toekomstige Uniswap waarde.
Zoals ik eerder ook al aangaf zijn de meeste beleggers enkel op zoek naar de beste Uniswap voorspellingen. Ze doen maar weinig onderzoek naar de markt, de UNI coin en dat soort ‘saaie’ zaken. Door dit wel goed in de gaten te houden heb je dus een grote voorsprong op de menigte. Met de informatie op deze pagina hoop ik je hier een beetje bij te helpen.
UNI coin kopen
Uniswap is een van de grootste decentrale exchanges en dat lijkt het ook te blijven. De DeFi markt is in opkomst en Uniswap heeft een goede positie ingenomen aan de top. Je ziet vaak dat project bovenaan de markt daar ook (voor een lange tijd) blijven staan. Iedereen wil zich daarop bevinden en Uniswap hoeft daarom weinig moeite te doen om nieuwe gebruikers en projecten aan te trekken.
Wil je daarom de Uniswap kopen? Dan kun je dat doen op enkele van de grootste exchanges, waaronder natuurlijk Uniswap zelf of Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Dan krijg je bij je aanmelding direct € 1000 korting op je handelskosten.
- Geld storten met iDeal
- Omzetten naar je gewenste crypto
- Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency
Uniswap nieuws vandaag
We hebben in dit artikel gehad over de markt waarop Uniswap actief is, de UNI coin en de Uniswap crypto verwachting voor de toekomst. Tot slot is het belangrijk om het te hebben over het laatste Uniswap nieuws. Dit mag niet ontbreken in ieder onderzoek.
Met name op de korte termijn is het van groot belang. Je weet door dit naast de koers data in de gaten te houden namelijk precies welke richting het project op gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Het nieuws rondom Uniswap kan ieder moment veranderen en invloed hebben op je portfolio.
De beste plek om het UNI nieuws in de gaten te houden is de social media van Uniswap zelf. Hier krijg je geen hype berichten mee, maar enkel de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk is het ook goed om de nieuwswebsites in de gaten te houden, al kun je je hierdoor eenvoudig laten beïnvloeden. De laatste ontwikkelingen zijn het belangrijkste en dit Uniswap nieuws vind je terug op de eigen social media.
Het artikel Uniswap verwachting, wat gaat de UNI koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.