De beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) krijgt weer een staartje.
Een groep XRP houders, onder leiding van advocaat John Deaton, zelf ook een XRP fan, wilden zich aansluiten bij de rechtszaak als mogelijke gedupeerden. De rechter heeft het verzoek echter geweigerd:
BREAKING: Judge Torres grants amici status to @JohnEDeaton1 and Movants, and Denies Motion to Intervene in @Ripple v. @SECGov
ADDED to our Document Library:
Text of the Order from Judge Torres https://t.co/4YLiv5V0kL— CryptoLaw (@CryptoLawUS) October 4, 2021
Rechter Analisa Torres weigert het verzoek omdat de SEC dan gedwongen zou worden om ook handhavingsacties te ondernemen tegen de XRP houders. Het zou ook de rechtszaak enorm kunnen vertragen terwijl de XRP houders juist vroegen om een snelle oplossing.
Toch worden de XRP houders niet helemaal uitgesloten. Ze kunnen deelnemen aan de rechtszaak in de vorm van “amici curiae,” letterlijk vertaald “vrienden van de rechtbank.” Zij zijn dan geen onderdeel meer van de rechtszaak, maar mogen de rechtbank nog wel adviseren en informatie verstrekken.
“De rechtbank komt tot de conclusie dat de amici status een goede balans vormt tussen het toestaan van de beklaagden om hun belang in deze zaak te doen gelden en de partijen de controle over het proces te laten behouden.”
Toch zien veel XRP voorstanders dit als een winst. Wellicht bestond de vrees dat zij helemaal niet gehoord zouden worden. Ripple advocaat Stuart Alderoty zegt:
XRP holders have always said that the SEC’s lawsuit is a direct attack on them. Now it’s official. The Court’s ruling permits John Deaton to share his “meaningful perspective” to help the Court “reach a proper decision.” Yet another important (and positive) development. https://t.co/JXeyhlKABT
— Stuart Alderoty (@s_alderoty) October 4, 2021
“XRP houders hebben altijd gezegd dat de rechtszaak van de SEC een directe aanval op hen is. Nu is het officieel. De uitspraak van het Hof stelt John Deaton in staat zijn “betekenisvolle perspectief” te delen om het Hof te helpen “een juiste beslissing te nemen”. Weer een belangrijke (en positieve) ontwikkeling.”
Deaton, ook eigenaar van de bovenstaande Crypto Law US, lijkt vooral gericht te zijn op waarom ethereum (ETH) ooit wel “vrijstelling” kreeg, maar XRP niet. Het verschil in de mate van centralisatie tussen beide cryptocurrencies lijkt hij echter te ontwijken.
Its entirely possible that @HesterPeirce was kept in the dark by Hinman / Clayton. Hinman testified Clayton was the only commissioner to see a draft of the #Ether speech. One reason she may be so outspoken against the SEC is because she’s also appalled at how it all went down. https://t.co/AOH4q1ROQt
— John E Deaton (@JohnEDeaton1) October 6, 2021
The post Analyse: XRP houders uitgesloten van Ripple rechtszaak met SEC, krijgen wel “amici curiae” status
appeared first on Crypto-Insiders.