Vorige week kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat ze een nieuwe marktadviesgroep heeft opgericht. De nieuwe adviesgroep krijgt de naam “Digital Euro Market Advisory Group” Ze heeft tot doel de potentiële infrastructuur, de uitgifte en de mogelijke functies van een digitale euro (CBDC) te onderzoeken en de ECB over deze kwesties te adviseren.

Adviesgroep digitale euromarkt (CBDC) geeft advies over digitale euro

De onlangs opgerichte groep bestaat uit 30 zeer ervaren en vooraanstaande deskundigen uit de financiële wereld. De crème de la crème uit de financiële wereld zit in deze adviesgroep, waaronder topmanagers, bankdirecteuren en CEO’s van betalingsbedrijven en multinationals. Voorbeelden zijn Deutsche Bank, BBVA, Société Générale, Stripe, European Payments Council maar ook bijvoorbeeld IKEA.

ECB Bestuurslid Fabio Panetta toonde zich verheugd over het feit dat niet minder dan 30 deskundigen uit de particuliere sector bereid zijn een bijdrage te leveren aan de digitale euro (CBDC) project. Hij zei dat de inbreng van hun ervaring en deskundigheid van toegevoegde waarde zal zijn tijdens de onderzoeksfase. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat de standpunten tussen potentiële gebruikers en distributeurs worden gefaciliteerd. De onderzoeksfase zal naar verwachting 24 maanden duren.

Het is de bedoeling dat de leden ten minste elk kwartaal bijeenkomen. De eerste vergadering zal naar verwachting al in november plaatsvinden. Alle bevindingen zullen aan het Eurosysteem worden gerapporteerd. Hun bevindingen zullen aan het Eurosysteem worden gerapporteerd.

Op dit moment lijkt het erop dat de ECB nog geen beslissing heeft kunnen of willen nemen over de uitgifte van een digitale euro. Het is opmerkelijk dat de ECB, samen met andere overheidsinstanties, de laatste tijd zeer kritisch staat tegenover door bedrijven uitgegeven stablecoins. In de Verenigde Staten gaat de SEC hier meer toezicht op houden.

Dus waar de ECB nog aarzelt over de invoering van een CDBC, heeft de Bahama’s eind 2019 al haar eerste CBDC ingevoerd. Nigeria kondigde onlangs aan dat het de eerste CBDC van Afrika heeft gelanceerd. China zal naar verwachting tijdens de Olympische Winterspelen zijn eerste CBDC, de e-yuan, lanceren.

Het artikel Europese Centrale Bank (ECB) kondigt nieuwe adviesgroep aan over de digitale euro (CBDC) verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!