China is absoluut geen fan van crypto, dat weten we inmiddels allemaal wel. Toch komen zij nu met een eigen blockchain, die in 2022 zal uitkomen. Ze zijn hier al enige tijd mee bezig en volgens de verwachting wordt deze al komend jaar open voor het grote publiek, een conceptversie is onlangs namelijk goedgekeurd.

De blockchain van China

Dit weten we door het bedrijf Sichuan Daily, een Chinese dagkrant gerund door de staat. Li Ming, de directeur van het blockchain onderzoek bij China Electronics Standardization Institute, wat onderdeel is van het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie van China, geeft aan dat de ontwikkeling van een landelijke blockchain in volle gang is. Hier voegt hij aan toe dat de blockchain waarschijnlijk volgend jaar open gaat voor het publiek.

Het publiek zal aan verschillende voorwaarden moeten voldoen om onderdeel te kunnen zijn van het netwerk, zoals dat ook zo is bij WiFi en Bluetooth.

Het is natuurlijk zeker wel een beetje raar te noemen dat China met een blockchain komt, terwijl ze overduidelijk geen fan zijn van crypto. Ze hebben Bitcoin (en crypto in zijn geheel) al meerdere keren verbannen, maar toch komen ze nu dus met hun eigen blockchain.

Toch is het interessant, want hoewel ze dus absoluut geen fan zijn van crypto en decentraliteit, lijken ze dus toch erg groot fan van de blockchain technologie. Niet onbelangrijk om te benoemen is dat China ook aan een cryptomunt zou werken die bij de blockchain hoort.

De kans is groot dat wij, vanuit andere delen van de wereld, niet deel kunnen nemen aan de blockchain van China. Maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om deel te nemen van andere vormen van crypto en blockchain, bijvoorbeeld via Binance! Via deze link kun je binnen 5 minuten al eigenaar zijn van je eerste Bitcoin!

Het bericht China komt met eigen blockchain verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!