Onlangs werd een nieuwe COVID-19 variant ontdekt en die heeft de hele markt door elkaar geschud, van aandelen tot cryptocurrencies. Bitcoin verloor meer dan 7 procent en veel altcoins zijn meer dan 10 procent in waarde gedaald. Dit terwijl het leek dat de feestdagen de cryptomarkt een boost zouden geven.

Nieuwe COVID-19 variant veroorzaakt paniek onder beleggers

Europese aandelen hebben het afgelopen jaar de hardste klappen gekregen, en ook de Amerikaanse markt werd niet gespaard door COVID-19. Ook Bitcoin werd ook een slachtoffer van de pandemie, omdat beleggers vluchtten naar “veiliger activa” zoals obligaties en effecten.

Opnieuw zijn grote wereldmarkten flink wakker geschut nadat in Zuid-Afrika een nieuwe variant van COVID-19 ontdekt werd. De nieuwe variant zou resistent zijn tegen vaccinaties, moeilijker op te sporen en gemakkelijker te verspreiden. Dit veroorzaakte paniek onder beleggers.

Meteen nadat de nieuwe variant werd gemeld, gingen de markten over de hele wereld massaal over de kop. Beleggers sloegen massaal op de vlucht voor risicovolle activa. Ook Bitcoin was een van de slachtoffers, en verloor op meer dan 7 procent in waarde en handelde op $54.375. De top cryptocurrency had de dag geopend op ongeveer $ 59.000 na een korte rally de dag ervoor. Maar in de loop van de dag bereikte hij een dieptepunt van $ 53.625.

Yuya Hasegawa van de Bitbank Exchange gaf het volgende commentaar: “De verspreiding van deze COVID-19 variant kan ervoor zorgen dat beleggers hun belangstelling voor Bitcoin verliezen. De opwaartse trend van Bitcoin zal waarschijnlijk van korte duur zijn en de markt moet zich schrap zetten voor verdere verliezen.”

Het effect van de nieuwe variant werd nog veel harder gevoeld door de altcoins. Ethereum komt gevaarlijk dicht bij het $ 4.000 steunniveau. Ook Cardano, Polkadot, Avalanche, Crypto.com, Litecoin, Chainlink, Bitcoin Cash en VeChain daalden allemaal met meer dan 10 procent.

De marktdaling komt slechts een dag nadat de meeste cryptocurrencies klaar leken om de maand op een hoogtepunt te eindigen.

Het artikel Nieuwe COVID-19 variant schudt cryptomarkt op verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!