Vier Metaverse projecten in de cryptocurrency wereld verkochten vorige week gezamenlijk meer dan een $100 miljoen aan digitaal vastgoed als non-fungible tokens (NFT). Dat meldt blockchain analysebedrijf DappRadar op 1 december:

Volgens DappRadar werd tussen 22 november en 28 november maar liefst $105,8 miljoen aan digitaal vastgoed verkocht in vier NFT spellen op het Ethereum (ETH) netwerk: The Sandbox, Decentraland, CryptoVoxels en Somnium Space.

Sandbox & Decentraland de grootsten

The Sandbox was verantwoordelijk voor verreweg het grootste aandeel en digitaal vastgoed in het metaverse spel bereikte afgelopen week een handelsvolume van maar liefst $85,56 miljoen. Daarna volgde Decentraland, waar $15,53 miljoen aan digitaal vastgoed vorige week werd verhandeld. CryptoVoxels was verantwoordelijk voor $2,68 miljoen en Somnium Space voor $1,1 miljoen.

Ongeveer 6.000 handelaren zorgden samen voor het hoge handelsvolume in digitaal vastgoed in deze vier Metaverse spellen. Naar verluidt begint deze metaverse hype omtrent digitaal vastgoed ook over te slaan op het Solana netwerk. DappRadar meldt dat de hype omtrent de metaverse vooral aansloeg toen Facebook aankondigde zijn naam te veranderen naar Meta:

“De golf van aandacht voor virtuele werelden zoals The Sandbox en Decentraland begon met de rebranding van Facebook naar Meta. Ongetwijfeld is Metaverse land de volgende grote hit in de NFT sector. Met recordverkoopcijfers en constant stijgende NFT prijzen, zijn virtuele werelden het nieuwe topproduct in de crypto wereld.”

Axie Infinity?

Onlangs werd nog op Decentraland een stuk digitaal onroerend goed voor maar liefst 618.000 MANA verkocht, ter waarde van zo’n $2,4 miljoen. Deze MANA zijn nu alweer bijna $2,7 miljoen waard. Ook op Axie Infinity werd een stuk digitaal vastgoed verkocht voor $2,33 miljoen. Het is echter onduidelijk waarom DappRadar Axie Infinity niet heeft meegenomen in het bovenstaande verhaal. Hoe dan ook, noemt het analysebedrijf dat dit wellicht pas het begin is voor de Metaverse:

“Dit is echter slechts het topje van de ijsberg die de term Metaverse in de mainstream heeft geduwd. Virtuele werelden hebben zo’n enorm potentieel, en we beginnen net het volledige scala aan gebruiksscenario’s voor metaverse land te zien.”

The post Analyse: $100+ miljoen aan Ethereum Metaverse vastgoed verkocht in een week
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!