Ethereum doet het zéér goed ten opzichte van bitcoin. Na het breken van een bullflag is ethereum halverwege met het veroveren van de eerste plek. Gaat bitcoin zijn koppositie afstaan?

Het is al een lange tijd geleden dat er over de ‘flippening’ gepraat werd. De flippening houdt in dat ethereum de koppositie overneemt van bitcoin in totale markt kapitalisatie. Tot nu toe is 18 juni 2017 de dag dat we hier het dichtstbij zijn gekomen, met een bitcoin dominantie van 37,8% en op hetzelfde moment een ethereum dominantie van 31,5%. Sindsdien is de waarde van ethereum lange tijd afgenomen ten opzichte van bitcoin.

Bullflag

Inmiddels is het weer tijd om de discussie van de flippening nieuw leven in te blazen, omdat we er misschien slechts één bullflag van verwijderd zijn. Een bullflag is een patroon waar je een grote stijging ziet (de stok) met daarop volgend een periode van consolidatie (de vlag). Bij een bullish break out kun je het koersdoel bepalen door de lengte van de stok weer boven de vlag te plaatsen. In de grafiek zie je dit terug als de rode lijnen bovenop de vlag. Let op: er bestaat altijd de mogelijkheid dat deze beweging een fake out is. Als de koers weer terug de vlag in valt zal ethereum weer ergens support moeten vinden.

Mocht dit patroon uitspelen en het koersdoel bereikt worden, dan wordt de lang voorspelde flippening werkelijkheid. Het koersdoel waarop de flippening plaats zal vinden is een schatting en is gebaseerd op het feit dat ethereum nu 22% dominantie heeft en bitcoin 40%, ethereum moet dus nog 2 keer zo hard stijgen dan bitcoin om de koppositie over te nemen, waardoor de ETH/BTC-ratio zal moeten verdubbelen. De specifieke grafieken van de flippening zijn te volgen via Blockchaincenter.

ETH verdwijnt van exchanges

Een mogelijke verklaring voor de opmars van ethereum is dat het totale aanbod op exchanges op het laagste punt staat sinds 3 jaar. Dit aanbod is ook al een jaar lang stabiel aan het afnemen. Dit betekent dat ze vanuit een exchange naar wallets verplaatst worden. Hierdoor zijn ze moeilijker te verkopen, zeker met de hoge gas fees; het huidige probleem van het Ethereum-netwerk. Het is aannemelijk dat ethers die van een exchange komen niet meer snel verkocht worden, wat positief is voor de koers.

De belangrijkste factor

Ethereum kreeg in augustus een upgrade genaamd EIP-1559. Deze upgrade was bedoeld om transacties efficiënter te maken. Een groot succes, aangezien de inflatie van ethereum met ongeveer 60% is afgenomen. Dit kan vergeleken worden met een halving van bitcoin. De vorige bitcoin halving was op 11 mei, toen bitcoin rond de 10.000 dollar (8.880 euro) stond. Een half jaar later stond bitcoin rond de 20.000 (17.750 dollar).

Wat we bij halvings zien, is dat de afname in aanbod na zes maanden een flink effect op de koers krijgt. Negen maanden na de halving stond bitcoin bijna op 60.000 dollar (53.250 euro). Bij de EIP-1559 upgrade stond de koers op 3.000 dollar. Als ethereum hetzelfde zou reageren op een halving als bitcoin, zou dat neerkomen op een verdubbeling na zes maanden en een verzesvoudiging na negen maanden. Dit geeft de koersdoelen van 6.000 dollar (5.330 euro) per ether op 5 februari 2022 en 18.000 dollar (15.980 euro) op 5 mei 2022.

The post Ethereum kan Bitcoin inhalen en grootste crypto worden appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!