Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat de meerderheid van de Amerikanen liever crypto cadeau willen krijgen als kerstgeschenk. Cryptobedrijven als Coinbase, Binance en CashApp spelen goed in op deze kerstwens. Ze bieden gemakkelijke manieren om crypto cadeau te doen voor Kerstmis, zelfs als de ontvanger geen crypto wallet heeft.

Crypto cadeau voor Kerstmis

Kerstmis is (bijna) aangebroken en mensen denken veel na over wat ze hun familie en geliefden zullen geven. Traditionele cadeaus zoals elektronische gadgets zijn nog steeds populair, maar veel mensen willen dit jaar crypto cadeau krijgen voor Kerstmis.

Uit een onderzoek van MagnifyMoney bleek dat 65 procent van de Amerikanen de voorkeur geeft aan aandelen en cryptocurrencies als kerstgeschenk. In een peiling onder meer dan 2.000 mensen ontdekte de studie dat een kwart crypto of aandelen zou verkiezen boven een cadeaubon.

In een commentaar op de resultaten merkte Ismat Mangla, op dat mensen tegenwoordig op langere termijn denken en iets willen dat in waarde kan groeien. Mangla is een leidinggevende bij LendingTree, het moederbedrijf van MagnifyMoney, Hij denkt dat mensen steeds meer over geld nadenken en gelooft dat er niets beters is dan een kerstgeschenk te geven dat in waarde blijft groeien.

Voor wie crypto cadeau wil geven aan zijn geliefden, is dat nu gemakkelijker dan ooit. Veel vooraanstaande cryptobedrijven bieden gemakkelijke geschenkmogelijkheden. Coinbase, Square’s CashApp, Binance en Robinhood stellen hun gebruikers in staat om hun dierbaren crypto cadeau te schenken.

Ongeacht of ze een cryptocurrency wallet hebben of niet. Sommigen bieden een e-mail cadeaukaart aan voor wie geen wallet heeft, en zodra ze de wallet hebben ingesteld, kunnen ze de cryptocurrency overmaken.

Er is ook de mogelijkheid om een hardware wallet cadeau te doen die vooraf geladen is met cryptocurrencies. Bedrijven als Trezor en Ledger verkopen hun hardware wallets voor minder dan $50. Als de ontvanger niet goed thuis is in cryptocurrencies, biedt een hardware wallet hem of haar een extra beveiligingslaag die een hot wallet niet zou bieden.

Het artikel Hoeveel Amerikanen denk je dat crypto cadeau willen krijgen voor Kerstmis? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!