Justin Sun, de oprichter van de blockchain Tron, heeft gezegd dat hij zich terugtrekt uit zijn operatieve rol op het gebied van blockchain. Dit komt vlak na zijn benoeming tot ambassadeur van Grenada bij de WTO. Sun zal een deel van zijn macht over het netwerk afstaan en de Tron Foundation houdt in 2022 op te bestaan.

Tron Foundation houdt op te bestaan

Justin Sun, de oprichter van de Tron blockchain en een hooggeplaatste crypto beïnvloeder, verhuist naar de politiek. Afgelopen vrijdag in een interview met CoinDesk zei de 31-jarige dat zijn nieuwe focus nu zal liggen op crypto-regulering in Latijns-Amerikaanse landen. Hij vertelde dat zijn beslissing geïnspireerd was door het succes van El Salvador bij de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

Sun is benoemd tot Grenada’s ambassadeur bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Genève. Hij zal nu een deel van zijn macht over de Tron blockchain afstaan. In plaats daarvan zal hij de blockchain en crypto promotie nastreven in Caribische landen als Grenada en De Bahama’s. Uiteraard zal hij Tron blijven promoten.

Een van de veranderingen die met Sun’s nieuwe post gepaard gaan is de ontbinding van de Tron Foundation in 2022. Hij zal zijn drie supernodes terugtrekken van de blockchain, en de Tron gemeenschap zal een stemming houden over de 27 supervertegenwoordigers van het netwerk.

Sun’s benoeming komt op een moment dat de algemene cryptomarkt een vertraging doormaakt. De belangrijkste troef Bitcoin is zo’n 25 procent gezakt ten opzichte van zijn in november bijna $70K all-time high. Sun is echter optimistisch en straalt een bullish prijsverwachting uit.

Het succes dat Tron heeft is geen geheim, want het is een vooraanstaande speler in de miljarden kostende DeFi ruimte en de belangrijkste thuisbasis van Tether’s USDT stablecoin.

Sun is echter ook een controversiële figuur geweest. Zo is hij beschuldigd van illegale financiële transacties en plagiaat van andere blockchain white papers, naast andere wandaden. Het is nu afwachten wat er van hem zal worden als hij zijn nieuwe carrièrepad bewandelt.

Het artikel Einde van blockchain Tron in zicht? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!