Binance oprichter en CEO, Changpeng Zhao, ook bekend als CZ, beantwoordde onlangs een FAQ van veel crypto uitvinders. Hij legde uit hoe je crypto kunt maken en sprak meer over de voordelen van het uitgeven van je eigen cryptomunt.

Creëer je eigen cryptomunt!

CZ nam onlangs de tijd om een veelgestelde vraag (FAQ) van veel crypto uitvinders te beantwoorden. De vraag was: één munt om ze allemaal te overheersen of miljoenen munten? CZ koos voor het laatste.

Hij zegt dat de uitgifte van een nieuwe cryptomunt een uitvinder wat geld kan opleveren bij de eerste verkoop (ICO, IEO, IDO) als het project geloofwaardig is. Wel moet de uitvinder zich realiseren dat hij er waarschijnlijk maar 0,1% van de totale waarde mee kan verdienen. Dit is volgens CZ namelijk niet het grootste voordeel.  

Het echte voordeel van de uitgifte van een cryptomunt, is dat er een heel nieuw ecosysteem ontstaat. Van interacties met gebruikers tot het vasthouden van gebruikers tot de ontwikkeling van het ecosysteem. CZ liet weten dat dit niet kan met bedrijfsaandelen of fiat valuta’s, en ook niet met Bitcoin. Om dit te realiseren, zul je een eigen cryptomunt valuta moet creëren om het te laten werken.

Hij gelooft verder dat mensen nieuwe tokens voor hun project zullen blijven maken en dat er in de toekomst miljoenen tokens zullen zijn. Sommige daarvan zullen succesvol zijn en andere zullen mislukken.

CZ adviseert dat mensen alleen een token moeten maken als het voorziet in een markbehoefte. Als er geen zogenaamde product – markt fit is, dan raadt hij af een token te maken.

Het advies van Zhao aan crypto-uitvinders is om een gesprek te hebben met Binance Labs voor ze hun plannen initiëren of afronden. Als het een aantrekkelijk project is, kan het Binance Labs team naar het ontwerp van het token kijken.

Dus waar wacht je op?

Het artikel Waarom zegt de CEO van Binance dat je je eigen cryptomunt moet maken om het te laten werken? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!