De Bitcoin prijs is flink gedaald sinds zijn all-time high van $69.000. De meerderheid van de BTC-beleggers die al een tijdje in de markt zitten hebben winst geboekt. Slechts een kleine minderheid heeft verlies geleden.

74% van de Bitcoin houders blijft winst maken

Gegevens van IntoTheBlock laten zien dat in totaal 74% van alle Bitcoin houders nog steeds winst maakt. Deze beleggers zouden winst maken en sommigen hebben die winst al gerealiseerd met de sell-offs die op de markt hebben plaatsgevonden.

Van alle beleggers heeft 56% hun Bitcoins al meer dan een jaar in bezit. In totaal 33% heeft zijn vermogen 1 tot 12 maanden in bezit en 11% heeft zijn munten korter dan een jaar in bezit.

Anderzijds staat in totaal 18% van de beleggers op verlies. Uitgaande van de huidige prijzen, zouden deze beleggers hun Bitcoins voor ongeveer $52.000 en meer gekocht hebben. Daarmee zitten ze precies in het verliesgebied.

De rest van de beleggers, 7% in totaal, blijft op neutraal terrein. Dit zijn de beleggers die hun Bitcoins kochten op of rond de huidige BTC prijs.

De meesten die verlies hebben geleden kochten hun Bitcoins op het hoogtepunt van de bull rally die digitale activa naar nieuwe all-time hoogtepunten stuurde.

Zelfs nu de meerderheid van de Bitcoin houders winst maakt, blijft de instroom op de beurs achter bij de uitstroom. Op een schaal van zeven dagen voortschrijdend gemiddelde is de totale uitstroom uit beurzen bijna $1 miljard hoger dan de instroom.

De totale Bitcoin instroom voor de laatste zeven dagen kwam uit op $7,54 miljard. De uitstroom voor dezelfde tijdsperiode hoger was $8.27 miljard. Dit wijst op een dreigende aanbodkrapte, want de munten die van de beurzen gaan zijn groter dan die binnenkomen.

Bovendien wijst dit op een bullish sentiment bij beleggers. Nu er meer munten van de beurzen verdwijnen, consolideren beleggers waarschijnlijk hun holdings en verplaatsen ze naar veilige portemonnees om ze voor de lange termijn te bewaren.

Het artikel Hoe slaagde 74% van de Bitcoin beleggers er toch in winst te maken verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!