Miljardair en Tesla CEO Elon Musk heeft zich onlangs uitgebreid uitgelaten over de crypto industrie en het huidige globale geldsysteem. Volgens Musk kleven er op het moment enorme problemen aan dit geldsysteem en kan de crypto industrie deze problemen oplossen. 

Elon Musk

Elon Musk deed deze uitspraken tijdens een podcast met Lex Fridman. Volgens Musk zijn de problemen met het huidige geldsysteem het gevolg van het feit dat overheden over de hele wereld zich kunnen mengen in de mondiale geld voorraad.

Door middel van het printen van absurde hoeveelheden fiat geld wordt de waarde van het geld verdund. Het gecentraliseerde aspect van dit systeem is volgens Musk inherent een tekortkoming. Daarnaast draait het geldsysteem op stokoude technologie die drastisch toe is aan verbetering.

“De regering heeft effectief de rechten tot het bewerken van de ‘money database’ en ze willen die rechten gebruiken om meer geld te maken wanneer zij daar zin in hebben. Dit vergroot de fouten in de database die geld heet.”

Daarom pleit hij in de podcast voor cryptocurrencies. Volgens Elon Musk heeft de crypto industrie de potentie om het geldsysteem te verbeteren of zelfs te vervangen. 

Identiteit Bitcoin bedenker

In de podcast wordt er ook gesproken over de mogelijke identiteit van de anonieme oprichter van bitcoin, Satoshi Nakamoto. Musk lijkt ervan overtuigd te zijn dat hij weet wie er achter dit pseudoniem zit.

Volgens Musk is de Amerikaanse computer scientist Nick Szabo de persoon achter de lancering van de eerste cryptocurrency ooit. Musk stelt dat hij voldoet aan alle kenmerken van Satoshi Nakamoto.

Vooral het feit dat Szabo in 1998 een voorstel publiceerde om een digitale valuta genaamd ‘BitGold’ te maken doet Musk ertoe geloven dat hij degene is die achter het pseudoniem Nakamoto schuil gaat.

Bitcoin

Musk erkent dat veel cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), alles behalve perfect zijn. Veelal wordt er gekampt met problemen zoals lange transactietijden en hoge transactiekosten. Desalniettemin bieden cryptocurrencies zoals bitcoin een uitkomst en worden zij constant verbeterd, zo stelt Musk.

In het verleden heeft Elon Musk zich nog wel eens negatief uitgesproken over bitcoin, maar in dit interview blijft hij overwegend lovend over de grootste cryptocurrency. Daarnaast heeft Tesla onder leiding van Musk ook $1,5 miljard aan bitcoin aangeschaft in 2021.

The post Analyse: Elon Musk: Crypto is superieur aan traditioneel geld
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!