dutch_blockchain_coalition_DAO_webinar

De DAO is misschien wel één van de meest veelbelovende innovaties die door blockchain-technologie mogelijk wordt gemaakt. Het staat voor Decentralized Autonomous Organization (Decentrale Autonome Organisatie) en moet mensen met stemrecht binnen een organisatie op decentrale manier met elkaar verbinden. De Dutch Blockchain Coalition (DBC) houdt donderdag 27 januari van 12:00 tot 12:35 uur een gratis webinar om meer informatie over het concept te verschaffen, waarvoor je je nu kan opgeven.

De DAO

Zo is het aannemelijk dat mensen veel vragen hebben over hoe je zulke organisaties daadwerkelijk bestuurt en hoe je er één opzet. Het is weliswaar geen volledig nieuwe ontwikkeling; de eerste DAO is opgericht door de bedenkers van de cryptocurrency Tezos. Evolutie staat in het teken van deze blockchain. Daarom was er een efficiënt mechanisme nodig om de juiste beslissingen te maken.

Het gebrek aan een dergelijk mechanisme voor het stemmen heeft onder andere geleid tot de vele blockchain-forks. Bij een fork wordt een netwerk opgesplitst. Dat is iets dat je mooi kunt voorkomen door ook communicatie te vergemakkelijken bij een decentraal netwerk. Andersom kan het ook betekenen dat een organisatie decentraler kan worden door gebruik te maken van zo’n consensusmechanisme. Zo zou bijvoorbeeld elk bedrijf waarin bepaalde mensen stemrecht hebben minder afhankelijk zijn van een bepaalde locatie. Veel bedrijfsprocessen kunnen bovendien worden geautomatiseerd met behulp van smart contracts, zodat mensen zich kunnen richten op de dingen die echt belangrijk zijn.

Webinar

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerkingsverband tussen partijen van de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven. Ze is opgericht om kennis over blockchain te verspreiden en adoptie te versnellen. De gratis online webinar vindt op donderdag 27 januari plaats van 12:00 tot 12:35 uur. Via een aanmeldformulier kun je aangeven dat je erbij wilt zijn. Als je niet kunt wachten en alvast meer wilt weten, dan hebben we ook een kennisbankpagina over het concept van DAO.

The post Analyse: Dutch Blockchain Coalition legt uit in live webinar: wat is een DAO?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!