De blockchain heeft voor een revolutie gezorgd in de wereld van online vertrouwen. Al jaren ontwikkelen veel projecten nieuwe ‘producten’ op de blockchain en gaan steeds meer bedrijven het integreren. Dit betekent echter niet dat het niet nog beter zou kunnen, dat zullen de mensen van Hedera Hashgraph gedacht hebben.

In dit artikel gaan we het hebben over Hedera Hashgraph en bekijken we de Directed Acyclic Graph technologie. Daarnaast gaan we het hebben over de mogelijke toepassingen van HBAR coin en de Hedera Hashgraph verwachting voor de toekomst. Gat doet de HBAR koers?

Wat is Hedera Hashgraph?

Hedera is anders dan een blockchain omdat het niet opgebouwd wordt door een keten blokken. Het werkt door middel van Directed Acyclic Graph technologie. Je kunt een Hashgraph het beste zien als een grafiek waarbij de transactiesnelheid omhoog gaat naarmate er meer transacties toegevoegd worden aan het netwerk.

Hiermee kunnen dezelfde voordelen behaalt worden zoals decentraliteit en de veiligheid door hashing zonder dat de transactiesnelheid hier onder te leiden heeft.

Bij Hedera Hashgraph zijn er 39 van de meest vertrouwde organisaties die samen consensus moeten krijgen. Alle Nodes op het netwerk communiceren met elkaar door middel van ‘gossip’ oftewel roddelen. Bij iedere transactie wordt er een willekeurige transactie ‘besproken’ met een andere Node. 

Deze transactie wordt vervolgens besproken met de andere Nodes en als de verkregen informatie overeen komt wordt het punt van ‘strongly seeing’ bereikt. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt zeggen dat de Nodes tot dezelfde conclusie komen over de transactie.

Dit is een manier om schaalbare groei te bereiken. Hoe meer Nodes er op het netwerk zijn (gebruikers), hoe meer er ‘geroddeld’ kan worden. Meer besproken transacties is een hogere transactiesnelheid. In tegenstelling tot de blockchain is een Hashgraph dan ook zeer schaalbaar. 

De zware en stroom-intensieve activiteit van het minen kan op deze manier uitgesloten worden. 

blockchain vs hashgraph
blockchain vs hashgraph

Voor- en nadelen

Hedera Hashgraph heeft goed nagedacht over de problemen rondom blockchain en komen met een unieke oplossing. De transactiesnelheid is aanzienlijk hoger en Proof of Work is niet meer nodig. Hierdoor is het bereiken van consensus een stuk milieuvriendelijker. Ook kunnen lage transactiekosten gehanteerd worden door de HBAR coin.

Aan de andere kant en zeker niet onbelangrijk is het feit dat Hedera Hashgraph niet open-source is. Hierdoor weet niemand precies hoe de code van het project eruit ziet en kan er geen fork gemaakt worden door andere ontwikkelaars. 

Hedera Hashgraph is intellectueel eigendom van Swirlds, het bedrijf achter het platform. De reden voor deze bescherming is het mogelijke verlies van het netwerk effect. Bij een hoop forks zal het netwerk effect kleiner zijn en zal de groei minder snel gaan. 

Ook de vraag rondom de decentraliteit komt hiermee een beetje knel te zitten. Omdat het daadwerkelijk intellectueel eigendom is van een organisatie en beheert wordt door 39 organisaties kun je de vraag stellen of dit niet achter blijft bij de decentraliteit van de blockchain. 

Wat doet de Hedera Hashgraph koers?

Hedera Hashgraph is ter wereld gekomen in een grote ICO gehouden in augustus 2018. Hierbij is ongeveer $ 100 miljoen van de beoogde $ 120 miljoen opgehaald, een behoorlijk bedrag. 1 HBAR coin ging destijds over de toonbank voor $ 0,12. De actuele Hedera Hashgraph koers is $ 0.253818.

De verdeling van de Hedera Hashgraph crypto ziet er als volgt uit. 80,13% van alle coins is bij de token distribution voor de founders en het project. 17,45% is voor investeerders en de resterende 2,42% is voor de pre-mine beloning en airdrops.

Als we de HBAR coin bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering was op 18 september 2019. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,087. De koers bewoog zijwaarts met kleine schommelingen tot het de eerste bull markt meemaakte in 2021. We zien in die periode een behoorlijke stijging.

De Hedera Hashgraph All Time High staat op een waarde van $ 0.569229 (September 15, 2021). Het is 128 dagen sinds dit bedrag bereikt werd. Het project heeft een totale market cap van $ 4,733,536,146 en daarmee staat het op plaats 34 van grootste crypto projecten.

Ik noem je deze data omdat het goed is dit tot je te nemen. Zodra je precies weet hoe de koers beweegt, ook over een lagere periode, kun je hier trends in ontdekken. Dat zijn de paar momenten waarop het echte geld te verdienen is met traden. De schommelingen die jij als eerste ziet. Hieronder daarom de Hedera Hashgraph koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Hedera Hashgraph verwachting 2022 – 2027?

Hedera Hashgraph is een van de interessantere projecten die we de laatste tijd langs hebben zien komen, al is het inmiddels niet meer nieuw. Het verbeteren van de blockchain wordt door een hoop projecten uitgevoerd en hiermee neemt Hedera flink wat hooi op de vork.

Slaagt het er echter in om het netwerk effect te kickstarten en weet het daadwerkelijk op grote schaal te kunnen opereren? Dan is dit zeer positief voor de Hedera Hashgraph koers verwachting.

De meningen staan zoals bij iedere andere cryptocurrency niet allemaal met de neuzen dezelfde kant op. Aan de ene kant staan de mensen die volledige decentraliteit nodig hebben. Ze zien de organisatie van Hedera Hashgraph en concluderen dat hier nog onzekerheden in zijn wat betreft het gebrek aan open-source en het intellectuele eigendom.

Aan de andere kant is het een nieuwe en frisse blik op het schaalbaarheidsprobleem. De markt zal bepalen hoe dit zal uitpakken voor de Hedera koers, maar als we enkele voorspellingen erbij pakken lijkt de Hedera Hashgraph verwachting goed voor de komende jaren. Neem voorspellingen echter altijd met een korreltje zout van het internet en zorg dat je altijd zelf goed onderzoek doet.

Als we kijken naar de Hedera Hashgraph verwachting voor 2022 dan is dit moeilijk te voorspellen. Helemaal met een project dat als doel heeft de manier waarop een blockchain werkt te veranderen is een dergelijke periode te kort. Wél heeft het laten zien dat het op een korte termijn grote stijgingen door kan maken, zoals we voor het eerst zagen in de bull markt van 2021.

Wat betreft de Hedera verwachting voor 2022 ligt dit anders. Vijf jaar is een lange periode waarin de cryptocurrency markt en de technieken flink door zullen ontwikkelen. De verwachting is dat Hedera er alles aan zal doen om mee te groeien. Weet het project daadwerkelijk over te brengen dat het een revolutionair product heeft? Dan lijkt geen verwachting te gek.

Zoals ik net ook al zei hebben we in het verleden al grote stijgingen gezien. Zo ging de koers aan het begin van 2021 binnen vier maanden met ongeveer 1086%. Niet gek voor vier maanden HODL’en. Natuurlijk is dit geen garantie voor toekomstige stijgingen, maar het geeft wel aan wat er mogelijk is.

* Currency in USD
Historical Price for Hedera
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de HBAR coin?

De Hedera Hashgraph coin is de valuta op het netwerk. Het is een energie-zuinige cryptocurrency die centraal staat bij de applicaties gemaakt op het netwerk. Het is de brandstof van het project, wat betekent dat o.a. de transactiekosten hierin betaald worden. Bovendien wordt het gebruikt bij het Proof of Stake mechanisme om het netwerk te beveiligen en bijdragers hiervoor te belonen.

De reden dat je dit artikel leest is natuurlijk omdat je onderzoek doet naar de Hedera Hashgraph crypto. Wat ik daarover kan zeggen is dat je de HBAR coin ook wel kunt zien als een aandeel in het netwerk. Heb je dus vertrouwen in het project? Dan kun je overwegen de token te kopen in de hoop dat het in de toekomst meer waard zal zijn.

Een belangrijke factor hierbij is de schaarste van de coin. Dit kun je checken door de huidige supply (18,647,049,224 HBAR) te vergelijken met de maximale supply (50,000,000,000 HBAR). Ook is het goed om hierboven nog eens naar de token distribution te kijken als je het mij vraag. Ruim 80% van de tokens is namelijk aan het team en de foundation gegeven. Goed om na te denken over de mogelijke gevolgen hiervan.

Het is verstandig de koers op zowel de korte termijn als de lange termijn te volgen. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -5.76% en in de laatste zeven dagen was dit -8.93%. Door dit zelf op de voet te volgen ben je het grootste gedeelte van de beleggers ruimschoots voor.

Waar Hedera Hashgraph kopen?

Heb je besloten dat Hedera Hashgraph een interessant project is en wil je de HBAR coin kopen? Dan kun je terecht op een van de grootste exchanges ter wereld, Binance. Heb je hier nog geen account? Maak dan hieronder een gratis account aan. In het verleden hebben we vaker een ledenstop gezien bij Binance dus zorg dat je dat voor bent.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency
  4. Uitbetalingen naar je bankrekening kunnen via Bitvavo

Het laatste Hedera Hashgraph nieuws

We hebben al een aantal belangrijke zaken besproken rondom het project. De Hedera Hashgraph verwachting, de HBAR koers nu en in het verleden en de HBAR coin. De laatste belangrijke bron van informatie die je goed zou moeten volgen voor het totaalplaatje is het Hedera hashgraph nieuws van vandaag.

Er kan van alles gebeuren wat invloed heeft op de koers. Negatief of positief nieuws over samenwerkingen, de techniek, de algemene crypto markt en ga zo maar door. Door dit goed in de gaten te houden blijf je het grootste gedeelte van de beleggers voor die enkel afgaan op de berichtgeving van anderen. Een goede bron van informatie is de Hedera hashgraph twitterpagina.

Het artikel Hedera Hashgraph verwachting, wat gaat de HBAR koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!