Litecoin MWEB privacy-functie is af: "Een cruciale stap"

Litecoin (LTC) gebruikers zullen binnenkort de optie krijgen om privacy-transacties te doen! Het team dat aan de “Mimblewimble (MWEB)” functie werkte heeft de code gepubliceerd en dus is de update klaar voor implementatie.

Meerjarig Litecoin project

Hoofdontwikkelaar David Burkett werkt al lange tijd aan de MWEB update. In 2019 werd de privacy-functie aangekondigd. Begin 2020 werd duidelijk dat het Burkett was die de leiding had over de ontwikkeling. Uiteindelijk werd in oktober 2020 het testnet gelanceerd.

Maar nu is het dus af! De code is gepubliceerd wat inhoudt dat litecoin miners aan kunnen geven of ze er mee instemmen of niet.

LTC miners aan zet

Voordat MWEB ook echt geactiveerd wordt moeten de LTC miners ermee instemmen. De Litecoin Foundation laat in een blogartikel zien hoe dit werkt:

“Elke 8.064 blokken wordt een nieuw “venster” gestart. Aan het einde van elk venster tellen de knooppunten alle blokken op die signaleren voor een functie, en als het totaal aan de gedefinieerde drempelwaarde voldoet, zal MWEB “vergrendelen” voor activering in het volgende venster. Voor Litecoin is de drempel gedefinieerd als 6.048 blokken of 75% van de blokken in het venster.”

Burkett: “een cruciale stap in Litecoins evolutie

MWEB is een functie waarmee gebruikers vrijwillig verhulde transacties kunnen verzenden. Hiermee kan Litecoin dus ook als privacy cryptocurrency gebruikt worden. MimbleWimble is een verwijzing naar Harry Potter. De toverspreuk legt een knoop in de tong. Volgens Burkett is de implementatie van MWEB een belangrijke stap:

“MWEB is een cruciale volgende stap in de evolutie van Litecoin. De optionele vertrouwelijkheid die MWEB biedt, geeft de gebruiker opmerkelijke en benodigde bescherming voor kleine alledaagse voorwerpen, salarissen of zelfs het kopen van een huis.”

Litecoin koers stijgt licht

De aankondiging van MWEB zorgde de afgelopen 24 uur voor een lichte stijging. Op het moment van schrijven staat LTC bijna 7% in de plus. De Bitvavo litecoin prijs is op dit moment €99,9.

The post Analyse: Litecoin MWEB privacy-functie is af: “Een cruciale stap”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!