In ons leven zijn er veel technieken die op de achtergrond een hoop werk voor ons doen. Vanuit de crypto wereld zijn smart contracts hier een van de belangrijkste van. Zonder dat we het doorhebben zal deze techniek ons helpen om veilige transacties te doen, volledig automatisch. Ethereum was hiervan de trendsetter, maar veel andere projecten werken aan een verbeterde oplossing, waaronder Qtum.

De problemen op Ethereum hebben namelijk te maken met de snelheid waarmee transacties gedaan kunnen worden en de manier waarop deze beveiligd worden. Qtum onderscheidt zich hierin door actief te werken aan een Proof of Stake mechanisme om een incentive voor de gebruikers te krijgen om bij te dragen aan het netwerk.

In dit artikel bekijken we daarom Qtum. We gaan in op de koersdata, de gegevens van de token sale en het laatste nieuws. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de Qtum verwachting voor de toekomst. Wat gaat de QTUM koers doen?

Wat is Qtum?

Qtum, uitgesproken als ‘kwantum’, is een blockchain project opgericht door de Qtum foundation. Het doel van Qtum is om een brug te maken tussen de blockchain en de zakenwereld. Op de Qtum blockchain wordt de Qtum coin gebruikt om transacties op het netwerk te doen en om transacties goed te keuren.

Je kunt Qtum zien als een combinatie van Bitcoin en Ethereum. Het Qtum project is gebouwd met Bitcoin als voorbeeld, maar heeft functionaliteiten van bijv. Ethereum toegevoegd zoals Smart Contracts en Gedecentraliseerde Apps (DAPPs).

Met deze implementaties wil Qtum de bezwaren wegnemen die nu nog wel eens voorkomen in de praktijk. Zo worden schaalbaarheid (voor Bitcoin) en beperkingen voor programmeurs (Ethereum) genoemd als concrete verbeterpunten binnen het Qtum project.

Met al deze verbeterpunten zorgt Qtum ervoor dat ze een goed platform klaar hebben staan voor bedrijven die gebruik willen maken van DAPPs voor hun bedrijfsvoering.

Wat Qtum onderscheidt van veel andere projecten is dat ze gebruikmaken van de sterke punten van meerdere andere projecten. De meeste blockchain projecten zijn open-source, wat betekent dat iedereen de broncode in kan zien.

Qtum richt zich op het overdragen van waarde, waar Bitcoin een van de eerste Peer to peer Value Transfer Protocols voor was (VTP). Ook maken ze gebruik van het UTXO-transactiemodel van Bitcoin, de Ethereum Virtual Machine van Ethereum (EVM) en het Proof of Stake algoritme. En door al deze verschillende technologieën te combineren ontstaat er dus Qtum.

UTXO Transactiemodel

Met het UTXO transactiemodel (Unspent Transaction Output) van Bitcoin zorgt Qtum ervoor dat het niet mogelijk is om transacties dubbel goed te keuren. Bij een transactie wordt er gebruik gemaakt van inputs en outputs. UTXO is een output van een transactie die niet gebruikt is.

Stuur je 1 BTC van een bepaald adres maar staat er 1.5 BTC op je wallet? Dan is je output voor deze transactie: 1 BTC + 0.5 BTC UTXO (unspend). Die onuitgegeven 0.5 BTC kan nu dus nog steeds gebruikt worden voor een andere transactie. Deze technologie zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om een munt dubbel uit te geven.

Ethereum Virtual Machine Qtum

De Ethereum Virtual Machine is de kern van het Ethereum project waarop alle decentrale applicaties draaien. Het is een Machine waarin je alle programmeerbare berekeningen kunt laten uitvoeren. Dit maakt bijv. Smart Contracts en andere toepassingen mogelijk. Je kunt voorwaarden in deze contracten programmeren en laten uitvoeren zodra alle eisen behaald zijn.

Wordt een van de eisen niet behaald? Dan wordt het contract niet uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je contracten met mensen kunt afsluiten via de blockchain zonder dat je weet zie deze mensen zijn. Dit schept veel vertrouwen en zorgt ervoor dat je anoniem op het internet contracten kunt opstellen.

Qtum Proof of Stake

Ook maakt Qtum gebruik van Proof of Stake. Dit is een algoritme dat de transacties goedkeurt. Bij Bitcoin gebeurt dit door te minen en hier is veel rekenkracht voor nodig. Dit kost veel energie en is niet zo natuurvriendelijk.

Dit komt doordat hiervoor altijd gerekend moet worden om aanspraak te maken op een beloning. Ook worden deze berekeningen steeds moeilijker, omdat met meer transacties ook telkens meer van de blockchain gecontroleerd moet worden.

Met Proof of Stake van Qtum werkt dit anders. Door Qtum coin te bezitten en te bewaren in de juiste wallet (hierover later meer) maak je nu aanspraak op een gedeelte van de blockreward. Dit is de beloning die je krijgt voor het goedkeuren van een transactie.

Met minen is de blockreward voor degene die de berekening oplost, maar met PoS ontvangt iedereen een klein gedeelte van deze beloning. Je kunt al beginnen met Qtum Proof of Stake vanaf 1 QTUM. Houd er wel rekening mee dat de beloning dan ook niet zo hoog zal zijn.

Je kunt hier berekenen hoeveel rendement je behaald met de hoeveelheid Qtum die je hebt. Gemiddeld ligt dit rendement ongeveer op 3-6% per jaar, wat kan zorgen voor een leuk passief inkomen.

Combinatie van projecten

Samen met al deze technologieën wil Qtum de brug vormen tussen de blockchain wereld en de zakenwereld. Door ontwikkelaars goede tools te bieden kunnen er DAPPs ontwikkeld worden voor bedrijven op de Qtum blockchain.

Deze DAPPs zijn betrouwbaar en er kan niet mee gesjoemeld worden door de blockchain technologie. Deze stabiliteit en betrouwbaarheid krijgen ze voor elkaar door bovenstaande technologieën te combineren tot een nieuw product, het Qtum project.

Daarnaast maakt Qtum gebruik van het SPV protocol (Simple Payment Verification) zoals uitgelegd door Satoshi Nakamoto in de Bitcoin whitepaper. Deze technologie zorgt ervoor dat bij een transactie niet de volledige blockchain eerst gedownload hoeft te worden.

Door de SPV technologie te gebruiken kan Qtum handig inspelen op de mobiele markt, zodat iedereen zijn QTUM kan beheren op zijn eigen mobiele telefoon.

Wat doet de Qtum koers?

De eerste keer dat beleggers de Qtum coin konden kopen was tijdens een ICO in maart 2017. Er is in totaal $ 15 miljoen opgehaald en beleggers konden voor $ 0,30 p/s de QTUM crypto kopen. De actuele Qtum koers is $ 7.23.

In eerste instantie zijn er 100 miljoen tokens ‘gemaakt’. 51% daarvan is verkocht via de ICO. Van het totaal is er 8% in handen van angel investors, 12% wordt over een periode van vier jaar verdeeld aan het team, 9% is voor de marketing en de resterende 20% is voor de reserve, om ook de toekomstige ontwikkeling van het project te garanderen.

Zodra we de koers bekijken op coinmarketcap zien we duidelijk dat de koers direct na de lancering flink omhoog is gegaan. De eerste notering was op 27 mei 2017 met een waarde van $ 4,70. Kort daarna schoot de koers meerdere malen over de kop om vervolgens weer te dalen. Pas in de bull markt van 2021 ging de koers weer echt hard omhoog.

De Qtum All Time High staat op een waarde van $ 100.22 (January 6, 2018). Het is inmiddels 1497 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project een totale marketcap weten te verzamelen van $ 750,753,428 en daarmee staat het op plaats 124 van grootste crypto projecten.

Als je het mij vraagt, is het belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen rondom de coin en de historische waarde. Dit omdat je hiermee een goed beeld krijgt van het sentiment rondom de coin. Weet je precies hoe de koers beweegt over een langere periode? Dan kun je een verandering in de trend wellicht spotten en hierop inspelen door te kopen of te verkopen. Hieronder vind je daarom de Qtum koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Qtum verwachting 2022 – 2027?

Toen Qtum werd opgericht werden ze razendsnel populair. Het leek een fantastische oplossing om de functionaliteiten van de twee grootheden in de blockchainwereld (Bitcoin en Ethereum) te combineren.

Ethereum maakt gebruikt van hun Ethereum Virtual Machine (EVM). Hierdoor kunnen smart contracts draaien op hun blockchain. Qtum maakt ook gebruik van deze virtuele machine. Hierdoor kunnen smart contracts die op het Ethereum netwerk draaien makkelijk overgezet worden op Qtum.

Dit biedt potentie, omdat Ethereum een sterke ontwikkelaars community heeft die ook op het Qtum netwerk aan de slag kunnen.

Qtum heeft een groot team dat is gevestigd over heel de wereld. Binnen het team zitten mensen uit de Bitcoin community, de Ethereum community en gebruiken ze ook de ervaring van mensen uit het bedrijfsleven. Denk hierbij aan oud werknemers van NASDAQ en Alibaba.

Qtum is gebouwd met het oog op mobiel en Internet of Things (IoT). Gebruikers kunnen ook smart contracts en token maken en gebruiken op hun mobiele app.

Doordat Qtum een decentraal platform is kan het problemen krijgen met besluitvorming. Dat dit problematisch kan zijn hebben we kunnen zien bij de schaalbaarheidsdiscussie van Bitcoin. Om dit te voorkomen schakelde Qtum in maart 2017 PwC in om te helpen op verschillende gebieden. Ze kregen advies over bijvoorbeeld het waarborgen van kwaliteit.

Alle ingrediënten voor een mooie toekomst zijn er. Een sterk en groot team, veilig en snel netwerk en de zakelijke markt die alsmaar groeit. Als het ze lukt om bedrijven naar het platform toe te trekken dan kan dit erg goed uitpakken voor de Qtum koers en leidt dit tot een hoge Qtum koers verwachting.

Als we de Qtum verwachting voor 2022 bekijken dan is hier lastig iets over te zeggen. Net zoals de meeste andere projecten is Qtum onderhevig aan de algemene trend in de crypto markt. Plotseling nieuws, een verschuiving van bear naar bull markt en dat soort dingen kunnen op de korte termijn grote veranderingen teweeg brengen voor de Qtum waarde.

Kijken we naar de Qtum voorspelling voor 2027 dan heeft het project al meer tijd om zich te ontwikkelen. Met technieken als Proof of Stake en de mogelijkheid tot smart contracts heeft het de potentie om veel investeerders en ontwikkelaars aan zich te binden. Weet Qtum met de algemene markt mee te groeien? Dan zou het wel eens een grote stijging door kunnen maken.

Laat ik voorop stellen dat niemand je dit met zekerheid kan zeggen. Het enige waar we over kunnen spreken is het best-case scenario. Zo hebben we bij de Qtum coin in het verleden al eens eerder grote stijgingen gezien. Begin 2021 ging de koers namelijk binnen no-time met 680% omhoog. Dit is geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel zien wat mogelijk is.

* Currency in USD
Historical Price for Qtum
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de QTUM coin?

De Qtum coin is de valuta op het netwerk. Ontwikkelaars gebruiken de coin om te betalen voor de transacties en deelnemers aan het netwerk kunnen het Proof of Stake mechanisme gebruiken om hieraan bij te dragen.

Dit mechanisme zorgt voor een incentive voor investeerders om juist deze coin te kopen. Door het te bezitten en in de juiste wallet te plaatsen krijg je namelijk een vergoeding die kan oplopen tot 23,84% per jaar. Niet slecht voor HODL’en.

Schaarste is altijd een belangrijke graadmeter van mogelijk succes. Daarnaast is het naar mijn idee belangrijk om op de hoogte te zijn van de coin data. De huidige supply is 104,038,488 QTUM en de maximale supply is 107,822,406 QTUM.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Qtum -2.84% en in de laatste zeven dagen was dit 18.66%. Hou dit soort data goed in de gaten als je interesse hebt in het project. Door dit te doen en te combineren met andere data op deze pagina kun je een voorsprong nemen op de beleggers die alleen maar afgaan op het nieuws van influencers op bijv. Youtube.

Waar Qtum kopen?

Heb je besloten dat Qtum een interessant project is en wel je Qtum kopen? Dan kun je dit doen op een van de bekendste exchanges van Nederland, Bitvavo. Je betaalt hier relatief weinig handelskosten en ontvangt zelfs een welkomstbonus als je je aanmeldt via onderstaande link. Maak hieronder een gratis account aan en ontvang € 1000 aan handelskosten cadeau.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Qtum nieuws

We hebben op deze pagina (hopelijk) al veel belangrijke data met je gedeeld die je kunt gebruiken om te werken aan je eigen Qtum verwachting. De coin data, gegevens van de ICO en het nut van de coin zijn allemaal belangrijke factoren om mee te nemen in je analyse. De laatste belangrijke factor is het Qtum nieuws van vandaag.

Door op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen loop je namelijk voor op de meeste beleggers die afgaan op de mening van anderen. Nieuwe ontwikkelingen, technieken of een verandering in het team van ontwikkelaars kunnen allemaal invloed hebben op de toekomstige waarde. Hieronder vind je daarom de Qtum twitter voor deze info.

Het artikel Qtum verwachting, wat gaat de QTUM coin doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!